Autor Societat
10 maig 2015 a 14:00

Santi Vila exigeix a Foment fets a Rodalies

3 Flares 3 Flares ×
Escoltar

El conseller va lamentar les polítiques comercials de l’empresa

Santi Vila // Imatge del web de Flickr

Santi Vila // Imatge del web de Flickr

Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat, va reclamar el passat dimecres al Ministeri de Foment menys anuncis i més fets en la millora del sistema de Rodalies a Catalunya i que passi a l’acció per complir i  executar obres després de saber que l’Estat destinarà 400 milions d’euros en inversions en aquest servei de transport. Vila també va recordar a Foment altres projectes ferroviaris pendents que té amb Catalunya, i va afirmar que “aquesta actitud retrata una manera de fer que és impròpia d’una societat avançada, moderna, que respecta al ciutadà i que és molt rigorosa amb els diners que són de tots.

El conseller va denunciar que el sistema de rodalies ha estat el gran oblidat per l’Estat, especialment a Catalunya”, i que això ha anat en benefici d’altres inversions en infraestructures, moltes vegades molt poc raonables i que no tenen correspondència des del punt de vista dels usuaris”. És per això que Vila, davant del nou anunci de Foment, va mantenir que només podem reclamar que s’engeguin les obres de la llançadora a l’aeroport del Prat, tal com es van dir que es faria, que es licitin els projectes de desdoblament de la R3 i que es facin les obres pactades per remuntar el sistema de rodalies a l’àrea de Barcelona.

Vila també va lamentar les polítiques comercials “arbitràries” de Renfe, quan va aplicar descomptes de grup del 50% en el preu dels bitllets per poder assistir a un acte polític a Tarragona l’11 de setembre de l’any passat. El conseller va recordar que, en canvi, quan era alcalde de Figueres, el Govern espanyol el va denunciar per haver llogat un tren entre Figueres i Barcelona durant la Diada de l’any 2012: està clar que hi ha un punt d’arbitrarietat en aquesta política comercial de Renfe que denota un biaix ideològic del directiu que ha pres aquesta decisió, va declarar.

3 Flares Twitter 2 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×