Autor Política
8 Maig 2015 a 12:00

Sis dels deu alcaldables s’emmarquen en el bloc sobiranista

Es comprometen a donar suport al procés des de l’Ajuntament

 

Els acaldables Ramon Andreu, Helena Solà, Jordi Miró, Carles Escolà, Josep Grau i Guillem Ortega, minuts després de la signatura, ahir, al MAC en suport al procés sobiranista

Els acaldables Ramon Andreu, Helena Solà, Jordi Miró, Carles Escolà, Josep Grau i Guillem Ortega, minuts després de la signatura, ahir, al MAC en suport al procés sobiranista // Fotos: Judit Josa

La gens habitual imatge de sis alcaldables, que són contrincants, abraçant-se i aplaudint va posar el punt final a la precampanya per les municipals, hores abans d’iniciar-se la carrera electoral.

Els candidats a l’alcaldia per CiU, Josep Grau; per ICV-EUIA-MES, Jordi Miró; per CxC, Carles Escolà; per ERC, Helena Solà; pel Bloc Municipal, Guillem Ortega i; per Gent per Bellaterra, Ramon Andreu — els sis alcaldables que s’emmarquen en el bloc sobiranista— van signar el document de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) titulat Els Ajuntaments per la Independència.

El text, que ahir va llegir al MAC el president de la delegació local de l’ANC, Ricard Domingo, reconeix la transcendència del moment polític català i la necessitat d’impulsar i donar fortalesa des dels ajuntaments al procés sobiranista.

Compromesos amb el procés

Els sis alcaldables s’han compromès amb la signatura d’ahir a garantir la continuïtat de Cerdanyola dins l’Associació de municipis per la independència i a col·laborar-hi de forma activa a més de promoure campanyes des dels respectius grups municipals per enfortir el caràcter plebiscitari de les properes autonòmiques.

Si les eleccions del 27 de setembre configuren una majoria independentista al Parlament, els signats també es comprometen a posar l’Ajuntament a disposició del país per gestionar la constitució de l’Estat català.

Així mateix els sis candidats accepten proposar a l’alcalde o alcaldessa sorgida del 24 de maig, la participació a l’Assemblea de càrrecs Electes.

La posada en marxar d’aquest organisme s’ha previst per assegurar la governació de Catalunya en cas que se suspenguin les institucions catalanes durant el procés. L’ens donarà suport al procés de constitució estatal que s’iniciaria amb una victòria majoritària del bloc sobiranista a les autonòmiques.

El valor del món local

La signatura del document es va emmarcar en el cicle de taules rodones El país que volem que organitza l’ANC cerdanyolenca. En la sessió d’ahir, la directora general dels Serveis Consultius i Coordinació Judídica de la Generalitat, Dolors Feliu va impartir la xerrada col·loqui La Consitució en el nou País.

Feliu va voler subratllar la importància d’un acte —el de la signatura, al Museu d’Art de Cerdanyola—, carregat de “simbolisme”, va dir.

La ponent va recordar les eleccions del 12 d’abril de 1931, que van suposar un revulsiu, va explicar, en el canvi de la monarquia a la república a l’Estat, tot i tractar-se també d’uns comicis municipals. “Són la base de la nostra democràcia” va apuntar Feliu, per tancar el debat de si unes eleccions municipals poden o no influir en el procés sobiranista. “Les del 31 van ser unes municipals i alhora molt més que unes municipals”, va dir.

Switch to mobile version