Autor Cultura
15 Maig 2015 a 17:00

Uns 2.500 alumnes del Vallès Occidental participaran a la Cantània 2015

Les sessions seran els dies 19, 20 i 21 de maig a Sant Cugat

2.500 alumnes de 46 escoles del Vallès Occidental participaran a la Cantània 2015 que duu per títol "Al bell mig de la Terra" // Imatge d

2.500 alumnes de 46 escoles del Vallès Occidental participaran a la Cantània 2015 que duu per títol “Al bell mig de la Terra” // Imatge del web de la Generalitat

La Cantània d’enguany, titulada Al bell mig de la terra, explica la història d’un jove africà que, resident a una ciutat del sud d’Europa, està fascinat pel Mediterrani. El text és de Carlota Subirós i la música de Xavier Pagès Les sessions tindran lloc al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès els dies 19, 20 i 21 de maig,  amb un total de 7 concerts

Un total de 2.560 alumnes de 46 escoles del Vallès Occidental participarà a les 7 representacions de la Cantània que tindran lloc al Teatre-Auditori entre el 19 i el 21 de maig. Sant Cugat és l’únic municipi de la comarca que acull les representacions de la Cantània 2015, que enguany duu per títol ‘Al bell mig de la terra’, amb text de Carlota Subirós i música de Xavier Pagès.

Enguany, la Cantània narra la història de Khalil, un noi d’origen africà que fa poc temps que viu en una ciutat del sud d’Europa. En Khalil està fascinat per una cosa que ha descobert recentment: el Mediterrani, un paisatge de llum i de colors d’una extensió d’aigua increïble.

Al bell mig de la terra’ recorda que aquest mar ha estat, durant milers d’anys, un lloc de trobada per a tota mena de persones: viatgers, comerciants, músics, poetes, emigrants, etc.

El Mediterrani encarna, a l’obra, els valors essencials de la cultura, la natura i la història.

La Cantània aplegarà alumnes de 9 municipis del Vallès Occidental amb la distribució següent:

 • • Badia del Vallès (3 escoles)
  • Barberà del Vallès (5 escoles)
  • Castellar del Vallès (7 escoles)
  • Cerdanyola (12 escoles)
  • Ripollet (1 escola)
  • Rubí (3 escoles)
  • Sant Cugat del Vallès (10 escoles)
  • Sant Quirze del Vallès (4 escoles)
  • Sentmenat (1 escola)

La direcció musical d’’Al bell mig de la terra’ anirà a càrrec de Josep Prats, Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Montse Meneses. La direcció escènica, a càrrec d’Ignasi Tomàs i Lourdes Solà.

La Cantània, una activitat per promoure la música entre els infants i les famílies

La Cantània és una activitat que, promoguda inicialment per L’Auditori de Barcelona, es duu a terme a diverses poblacions d’arreu de Catalunya.

L’objectiu és que els nens i nenes de quart a sisè de primària de les escoles del Principat treballin una cantata per representar-la, en diverses sessions, per als seus familiars, amics i persones properes, principalment.

La Cantània és una activitat amb diferents fases d’actuació: sessions de formació amb el professorat, treball del professorat a la seva aula i concerts finals interpretats per l’alumnat inscrit.

Durant tot el curs escolar, es treballa tant des de l’organització com des de l’escola. La finalitat última és organitzar un acte per als alumnes que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es converteixi en una vivència musical important i inoblidable per a tots.

Switch to mobile version