Autor Societat
5 Juny 2015 a 13:00

Càritas atén 77.726 persones de les comarques vallesanes l’any 2014

Un 11,10% més que l’any 2013

L'acte va ser presidit per Monsenyor Josep Àngel Meneses, bisbe de Terrassa, i hi van intervenir també Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana, i Pilar Taché, secretària general i cap d’Acció Social

L’acte va ser presidit per Monsenyor Josep Àngel Meneses, bisbe de Terrassa, i hi van intervenir també Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana, i Pilar Taché, secretària general i cap d’Acció Social // Imatge cedida per Càritas

Ahir al migdia es va celebrar a la seu de Càritas Diocesana a Sabadell, la presentació de la Memòria 2014 de l’entitat. L’acte va ser presidit per Monsenyor Josep Àngel Meneses, bisbe de Terrassa, i hi van intervenir també Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana, i Pilar Taché, secretària general i cap d’Acció Social.

Durant la seva intervenció, Taché va explicar que l’any 2014 es van atendre un total de 77.726 persones a la diòcesi de Terrassa, que comprèn el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, una xifra que suposa un augment d’un 11,10% respecte l’any 2013.

La secretària general i cap d’Acció Social també va comentar els sis programes a través dels quals, en diferents territoris, s’ha desenvolupat l’acció de Càrtias: Acollida i acompanyament, família i infància, formació i inserció laboral, inclusió social i vellesa. En aquest sentit, Taché va explicar que l’any 2014 es van facilitar ajuts alimentaris a 59.741 persones des de 65 parròquies, un total d’aliments de 5.400.000 Kg. També 9.695 persones han rebut roba, i s’han realitzat 3.108 ajuts directes amb un import total de 978.766,63 euros. A més, també s’han impartit 5.147 hores de formació a 1.134 persones, i s’han efectuat un total de 138 insercions laborals a través dels espais de borsa i mediació laboral.

Salvador Obiols per la seva banda, va explicar que les situacions de dificultat s’han vist agreujades per la crisi, l’increment de la desigualtat social, la dialització i precarització del mercat laboral i la vulneració de drets. Obiols, que assegura que “estem a l’època dels treballadors pobres”, va qüestionar el futur dels joves i les persones majors de 45 anys que no troben feina, a les famílies que tenen a tots els seus membres a l’atur, les persones grans amb pensions minses, i els ciutadans extracomunitaris que ja no troben feina ni a l’economia submergida. Com a conclusió i tenint en compte aquestes situacions, Obiols va sentenciar que “a Càritas diem NO a l’exclusió, perquè cada persona pugui tenir el seu lloc a la societat, amb els seus drets garantits”.

Monsenyor Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa, va comentar que per superar aquestes situacions és necessària una resposta de les entitats i de la societat civil. Concretament va expressar que “és necessari un pacte social contra la pobresa. Sobre aquest tema no es pot fer política, ni partidisme, ni es pot manipular”.

Pel bisbe Saiz, “la pobresa es pot vèncer, no és un fatalisme”, però a més a més d’aquest pacte, cal un estil de vida més auster i solidari, el treball en xarxa i continuar amb la cooperació internacional.

En la seva intervenció va esmentar el recent document aprovat per la Conferència Episcopal Espanyola “Iglesia servidora de los pobres”, incidint en la necessitat d’estar alerta a les noves pobreses i denunciar la corrupció i l’empobriment espiritual dels nostres temps.

Finalment, va demanar que les persones necessitades trobin en les comunitats cristianes una llar acollidora. El prelat, va concloure la roda de premsa agraint a tota la família de Càritas, una força evangelitzadora que dóna credibilitat a l’acció social i caritativa de l’Església diocesana.

Switch to mobile version