Autor La recepta
23 Juny 2015 a 13:00

Coca de Sant Joan

Coca de Sant Joan // Imatge Gastroteca.cat

Coca de Sant Joan // Imatge Gastroteca.cat

Ingredients:

250 g – Farina de força

55 g – Sucre

55 g – Mantega

2 – Ous

20 g – Llevat premsat

75 g – Llet

1 – Branca de canyella

1/2 – Pell de llimona ratllada

25 g – Pinyons

200 g – Fruites confitades (meló, taronja, cireres,…)

1/2 copa – Anís

Sal

Preparació:

 Desfeu el llevat amb la llet una mica calenta.

Afegiu-hi 3 cullerades de farina i treballeu-ho fins a fer una massa llisa. Deixeu-ho reposar fins que dobli el volum.

Feu un volcà sobre el marbre amb la farina i poseu al centre la mantega, els ous, el sucre, la sal, la ratlladura de llimona i l’anís.

Treballeu amb la mà o una forquilla els ingredients del mig, afegiu-hi la massa fermentada i continueu treballant-ho amb la farina fins obtenir una massa fina i compacta.

Estireu-la sobre una placa de forn untada amb oli o mantega, donant-hi un gruix d’1 cm aproximadament i forma ovalada.

Pinteu-ho amb ou i col•loqueu-hi al damunt les fruites confitades, tallades a trossos, i deixeu-ho reposar fins que dobli de volum.

Repartiu-hi els pinyons per sobre, tireu-hi sucre pel damunt i coeu-ho al forn a 180º uns 20 minuts.

Variacions:

Abans de col•locar-hi la fruita es pot posar una capa finíssima de massapà rebaixat amb una mica de clara d’ou.

S’hi pot posar crema després de deixar llevar la massa amb les fruites.

S’hi poden afegir espècies (comí, canyella, anís estrellat, etc.) a la massa, ben triturades.

Es pot fer sense fruita confitada.

Es pot farcir de crema, cabell d’àngel, etc.

Font Corpus Culinari Català

Switch to mobile version