Autor Política
8 Juny 2015 a 11:30

Compromís per Cerdanyola demana generositat per aconseguir un govern de canvi

Reconeix ERC com un pilar fonamental

Compromís per Cerdanyola

Compromís per Cerdanyola

Després de les eleccions del passat 24 de maig, Compromís per Cerdanyola va fer arribar a tots els partits del municipi el document “Eixos de treball prioritaris” per tal d’arribar als acords necessaris que facin possible la investidura de Carles Escolà com a alcalde.

En aquest sentit, la trobada amb ICV-EUiA-MES ha confirmat els vots dels ecosocialistes, així com també la seva intenció de contribuir a la governabilitat amb pactes puntuals des de l’oposició; i ERC han manifestat el seu suport a la investidura d’Escolà.

Pel què fa a CiU, Compromís assegura que en diverses trobades s’ha intentat “trobar la sintonia necessària”, ja que malgrat haver signat pocs dies abans de les eleccions, conjuntament amb ERC, BLOC, ICV i CxC, el seu compromís de fer suport a una alcaldia que apostés per enfortir el procés sobiranista, en aquests moments, aquest compromís polític adquirit per CiU està “lluny de materialitzar-se”. Aquest fet provocaria que, si no hi ha canvis, la candidata del PSC sigui alcaldessa el dia 13 de juny com a llista més votada.

Des de Compromís afirmen que estant “sent generosos per facilitar l’acord que permeti un canvi a l’Ajuntament, que porti la regeneració de la política local i un canvi profund en les formes de fer política, que dintre del moment excepcional a nivell econòmic, social i polític, posi l’accent en les necessitats de les persones”.

La formació local es considera guanyadora política de les eleccions, però accepta que els vots no els legitimen per encapçalar aquest canvi. Per aquest motiu reiteren que, tal com s’extreu de l’anàlisi dels resultats electorals i la postura de l’Assemblea del Compromís, ERC “ha de ser un pilar important a l’hora de bastir aquest canvi a l’Ajuntament, formant part d’un govern cohesionat i fort”.

Compromís sentencia que “no és el moment de fer moviments en clau electoralista ni de posar per davant els interessos de partit als de la ciutat”, i reconeix que ERC encara es situa molt lluny del compromís necessari per a la construcció d’un govern que doni l’alternativa al del PSC.

CxC insisteix en l’excepcionalitat del moment històric i recorda a la formació republicana que “a més de la investidura cal formar un govern responsable i d’esquerres que lideri un canvi històric en termes d’aprofundiment democràtic, priorització de l’acció social i modernització de l’Ajuntament”, a més de garantir el suport als altres consistoris per tal de fer camí cap a la consolidació d’un nou país.

Switch to mobile version