Autor Cinema, teatre i televisió
23 Juny 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Capitán América: El primer vengador

Primer film de la saga “Venjadors”

Capitán América, El primer Vengador

Capitán América, El primer Vengador

ACCIÓ. EE.UU. Estrena: 2011. Dirigida per: Joe Johnston. Repartiment: Chris Evans, Hugo Weaving, Hayley Atwell, Tommy Lee Jones. Duració: 125 min

Un superherois no només ha de ser aquell que té algun superpoder o disposa de molts diners, sinó que ha de tenir uns certs valors morals que siguin el que el portin a fer el bé i voler protegir la població i el món. El Capità Amèrica és un exemple clar de l’estereotip del superheroi però amb un afegit: servir de propaganda política en una època de guerra i crisis del país. Capitán América: el primer vengador és el film que mostra els inicis d’aquest heroi i els d’”Els Venjadors”.

Anys 40, en plena Segona Guerra Mundial, es quan Steve Rogers, personatge interpretat per Chris Evans, accepta ser el conillet d’índies d’un experiment per transformar-se en un “superhome”. Però el que acaba sent és un titella propagandístic els fils del qual són guiats pels polítics per tal d’”animar” als soldats que estan al front. El film guarda una estètica molt acurada a l’època que transcorre no només en vestuari sinó també en els indrets. Aquests llueixen a la perfecció gràcies a la manca d’acció que permet observar amb claredat i deteniment cada detall de les diferents escenes. La gran falta d’acció causa que el film descarrili de la línia que la resta dels films d’Els Venjadors porten. Per altra banda, permet crear, en dues hores, una història on cada subtrama acaba ben resolta.

A part de mantenir un cert rigor històric amb les imatges també ho fa amb alguns dels personatges secundaris i amb la història que els envolta. Quan el Capità realitza el seu espectacle davant els soldats del front s’observa la tristor i el cansament que rodeja una guerra. A més les diferents referències històriques vers Hitler ajuden a la inclusió temporal del film.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version