Autor Economia
5 Juny 2015 a 18:00

El 2n Congrés Catalunya Emprèn reuneix més de 2.000 assistents

I acull el XX Fòrum d’Inversió

[wzslider info=”true”]

Enguany, en la segona edició del Congrés Catalunya Emprèn celebrada al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB) i organitzada pel Catalunya Emprèn, va aplegar més de 2.000 emprenedors en les més de 750 reunions, a la recerca de finançament, solucions als seus reptes d’innovació, i inversos nacionals i internacionals.

Durant la inauguració, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig va assegurar que “Catalunya ha estat tradicionalment un país d’emprenedors: al llarg de la nostra història, amb empreses avui centenàries o emprenedors que destaquen per la seva creativitat, amb nous models de negoci que avui estan al món”. Puig també va parlar d’empreses que ha estat adquirides o en les quals hi ha participació de grans multinacionals i corporacions “que troben en els nostres emprenedors noves oportunitats i nous models de negoci”.

El conseller va incidir en el fet que “l’emprenedoria forma part de la nostra cultura i dels nostres valors” i va destacar la seva aportació al “desenvolupament d’una economia basada en la indústria, l’excel·lència, la qualitat i la innovació que ens ha de permetre continuar generant més i millor ocupació i noves oportunitats de model de negoci, reforçant la nostra economia per garantir la cohesió social”.

La conferència inaugural, sota el títol “Passió o mètode? L’ingredient “x” de l’emprenedoria: 24 passos – o algun menys – per construir una start-up d’èxit”, va ser a càrrec de Bill Aulet del Massachusetts Institute of Technology (MIT). I durant el congrés, també es van celebrar diversos seminaris sobre l’emprenedoria corporativa, l’emprenedoria social, les spin-offs, les empreses emergents i els agents dinamitzadors de l’emprenedoria.

També es van organitzar diversos tallers que van permetre als assistents aprendre noves eines per tal d’internacionalitzar els seus projectes, com convertir coneixement científic en un projecte empresarial, els nous programes per fomentar la innovació oberta i conèixer la iniciativa Reempresa, entre d’altres.

Cal destacar també que, el 2n Congrés Catalunya Emprèn va ser l’escenari del XX Fòrum d’Inversió. Una iniciativa que en les seves darreres cinc edicions, les empreses participants han aixecat més de 67 milions d’euros d’inversors privats i fons de capital risc.

Durant aquest Fòrum d’Inversió, 21 projectes de diferents àmbits – ciències de la vida i la salut, TIC i altres tecnologies – es presenten davant dels inversions per tal d’aconseguir finançament, i el públic del Congrés vota els millors projectes.

Switch to mobile version