Autor Societat
13 Juny 2015 a 13:30

El Bosc Tancat enceta la temporada de piscines a l’aire lliure

La jornada inaugural atreu centenars de banyistes i a grups de casals

Vistes de les piscines del Bosc Tancat ahir, en la jornada inaugural de la temporada

Vistes de les piscines del Bosc Tancat ahir, en la jornada inaugural de la temporada // Foto: Judit Josa

Els salts, els jocs i els crits d’alegria van tornar ahir a les piscines municipals del Bosc Tancat. L’espai singular que configuren les quatre piscines a l’aire lliure, la zona de barbacoes sota pins i el parc d’aventures Natupark va celebrar jornades de portes obertes de la zona d’aigua, la única del complex d’oci que es tanca durant els mesos de fred.

A primera hora del matí amenaçava a pluja, però al final el sol va acompanyar la primera jornada de bany i durant tot el dia, hi va haver banyistes: casals com l’esplai del Roser, famílies i molts grups de joves i estudiants d’institut. Es van omplir les quatre piscines de bany —dues de grans, una de mitjana i una de petits— i els més 2.150 m2 de platja pavimentada.

Les piscines, ubicades dins del bosc, disposen d’una àrea de gespa de 3.500 m2 i de zona de barbacoes, fet que permet passar-hi un dia complert.

Noves experiències a la piscina

La nova temporada d’aigua que va arrencar ahir al Bosc Tancat, avui i demà a la piscina Municipal de Montflorit i divendres 19 de juny, a la del Turonet amb jornades de portes obertes oferirà com a principal novetat l’experiència caminant sobre l’aigua.

Es tracta d’unes boles de plàstic transparent on es pot introduir una persona i intentar caminar sobre l’aigua durant uns cinc minuts. Estaran disponibles al Bosc Tancat els caps de setmana, a un preu de 4 euros la sessió per a tothom que vulgui provar la innovadora experiència.

Els responsables del complex esperen superar amb aquesta nova sensació els 25.421 banyistes que van visitar el centre la temporada 2014, un 65% dels quals van ser particulars i el 35% restant casals, associacions i públic escolar.

Inflables al cap de setmana i activitats adaptades entre setmana

Per als mes petits, i durant cada cap de setmana de juny i juliol, les piscines instal·laran inflables d’aigua. “Aquest dissabte (avui) hi haurà un rocòdrom, un tema molt proper a l’activitat principal del complex, que és el parc d’aventures als arbres”, explica el coordinador de la zona d’aigües, Miquel Espejo.

Els caps de setmana, quan abunda el públic familiar i els particulars, es fan també sessions lúdiques d’Aquagim i durant la setmana, moment en què el complex reb més visites de grups organitzats, les activitats de dinamització a l’aigua s’adapten al públic assistent. En tenen de preparades per a edats compreses entre els 2 i els 14 anys, que són el públic majoritari dels casals.

 

Bussejar sense ulleres

A les activitats lúdiques a l’aigua i a l’oferta complementaria d’oci del centre, el Bosc Tancat afegeix l’al·licient de ser la única piscina descoberta de Cerdanyola que no tracta l’aigua amb clor sinó amb sal. El mateix sistema de depuració salina s’utilitza a les piscines cobertes de la UAB i segons Miquel Espejo, és “ideal per les persones al·lèrgiques” i per la resta d’usuaris, perquè “no cou, no asseca la pell ni el cabell. Tot són avantatges”, diu. No calen tampoc, ulleres d’aigua per bussejar-hi.

Les piscines estaran obertes fins el setembre. Podeu consultar els preus i els horaris al web www.bosctancat.net . Hi ha ofertes per mitges jornades de bany, a la tarda. Durant la temporada d’estiu només és possible accedir a la zona de barbacoes, amb l’entrada de piscina corresponent.

Avui i demà obre les portes la piscina de Montflorit (piscina@montflorit.cat)  i divendres 19, la piscina del Turonet ( jpedro@esport3.org)

Switch to mobile version