Autor Noticies
5 Juny 2015 a 15:30

El Castell s’inspira en els musicals de Broadway i clica l’ullet al jazz

Les entrades numerades pel concert de l’AMC  surten a la venda el dia 15

Presentació col·lectiva del Concert al Castell, aquest matí a l'Ateneu

Presentació col·lectiva del Concert al Castell, aquest matí a l’Ateneu // Foto: Judit Josa

A l’Agrupació Musical de Cerdanyola (AMV), entitat promotora del Concert anual al Castell de Sant Marçal, li agrada “abraçar” altres entitats tant com marcar-se reptes nous i desafiar els seus músics i el públic. Enguany ho faran amb una producció que es rendeix a la música americana dels anys 20 i 30.

La presentació aquest matí de la XIV edició del concert al Castell ha posat en relleu aquesta capacitat “d’abraçar” de l’entitat amb la sala plena i en la que estaven representats músics, els quadres de l’Agrupació Musical i el director de la banda de música de Cerdanyola, Gerard Pastor.

També hi han assistit responsables de l’escola de Dansa Roger’s, que col·labora en l’espectacle i la regidora de Cultura en funcions, Montse Montiel. El cartell presentat, promet.

Old Broadway Castell, la producció que estrena enguany l’AMC, s’ambienta en la tradició i l’estètica dels Estats Units de final dels any 20 i principi dels 30 amb peces tant conegudes com Summertine, Clara Clara o Begin The Beguine i Alexander’s Ragtime Band.

Entre l’òpera i el teatre musical

La Banda i la Coral de l’Agrupació Musical de Cerdanyola interpretaran el 3 de juliol, en la catorzena edició del Concert al Castell, fragments de l’opera Porgy and Bess, de George Gershwin —que està a mig camí entre el teatre musical i l’opera— i composicions mítiques d’autors americans com Cole Porter, Irving Berlin o Richards Rodgers.

Les dues formacions de l’AMC compartiran escenari amb Veus Cor de Músics de Castelldefels, els cantants lírics Joan Sebastià Colomer i Marga Cloquell i el cantant especialitzat en música americana , David Mauricio a més dels ballarins de l’escola de Dansa Roger’s.

Més d’un miler d’espectadors

Al 2014, la cita anual va superar el miler d’espectadors amb un espectacle basat en Txakovski. Els seus impulsors es proposen enguany revalidar l’èxit de públic. L’espectacle parteix amb l’al·licient d’incorporar peces populars i d’altres immortalitzades per veus com Frank Sinatra o Ella Fitzgerald.

És una combinació estranya de música molt popular i alhora densa i complicada” explicava aquest matí un dels cantants lírics, al referir-se a l’opera de Gershwin, Porgy an Bess, que serà el plat fort del Concert al Castell 2015.

Per nosaltres és un repte”, ha reconegut La famosa òpera mestissa va ser representada als anys 30 a Broadway en 124 ocasions, exigeix “un punt de flexibilitat d’adaptació a la música negra” i malgrat la popularitat d’àries com Summertine, “no sovinteja” en els repertoris actuals.

Per l’escola Roger’s Centre, que aquest any ha commemorat el seu 25è aniversari, poder ballar al castell és “la cirereta” de la celebració.

El “swing, el jazz i el blues ens encanten, ho gaudirem molt amb els cinc sentits” ha dit aquest matí la responsable de l’escola, Maria Teresa Llargués.

Oberts a nous estils

La regidora de Cultura, Montse Montiel, ha destacat “l’aspecte didàctic” dels concerts al Castell, ja que al seu parer la varietat d’estils musicals i el fet d’intercalar propostes populars amb clàssiques entre les edicions fa “que la gent perdi la por a la paraula òpera i permet ensinistrar la oïda a altres tipus de música”.

Pel director de la banda de Cerdanyola, Gerard Pastor, l’aspecte formatiu repercuteix també en els joves músics que formen la banda, “muscle del concert” en paraules del president de l’AMC, Xavi Hernández.

Les grans formacions i conjunts actuals toquen cada cop més estils diferents, i cerquen la màxima obertura possible” ha explicat Pastor.   “La banda de Cerdanyola no serà menys” ha bromejat.

 

El jardí del castell, obert per visitar

Els assistents a la cita d’enguany tindran al·licients afegits com la possibilitat de visitar els jardins del Castell, que el 3 de juliol obriran les seves portes a les 20.30 h, o el servei de bar i menjar del restaurant Tanino a la mitja part, amb una pausa de 30 minuts.

Les entrades pel concert sortiran a la venda el dilluns 15 de juny, al preu de 10, 15 i 20 euros segons la ubicació. Es podran adquirir a l’Ateneu, a la floristeria Casamitjana i a perfumeries Òpalo.

El cartell anunciador del concert i que aquest matí han presentat és obra de la directora d’Art, Patrícia Pérez que al maig va guanyar el concurs de Cartells del Roser de Maig.

Switch to mobile version