Autor Noticies
11 juny 2015 a 12:00

El PP donarà suport a l’aspirant a l’alcaldia que assumeixi 11 accions del seu programa

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

Buenaño posa els seus càrrecs a disposició del partit

Manuel Buenaño, president del PP confirma ahir que no optarà a la reelecció

Manuel Buenaño, president del PP confirma ahir que no optarà a la reelecció // Foto: Judit Josa

El president i cap de llista del PP, Manuel Buenaño va posar ahir sobre la taula el document amb les 11 mesures que el partit ha defensat durant la campanya electoral com a via de sortida al ple d’investidura.

Carme Carmona (PSC) i Carles Escolà (CxC), caps de llista de la primera i segona força es disputen el càrrec després d’empatar en nombre de regidors i amb només 28 vots de diferencia. A dos dies de la sessió plenària es manté la incògnita a l’espera que CiU, que amb tres regidors pot decantar la balança, prengui una decisió.

Ahir però va entrar en joc el PP. Els tres edils populars podrien votar dissabte al candidat a l’alcaldia que assumeixi els 11 punts del document popular íntegre, segons va explicar Buenaño.

En cas que cap dels aspirants s’avingui a l’acord, el PP, cinquena força del nou plenari, presentarà a Buenaño com a candidat. Compromís ha refusat l’oferta, segons van explicar ahir els populars, mentre que el PSC no s’ha pronunciat.

El paquet: 11 mesures innegociables

El PP planteja el text com un paquet innegociable pel que no seria possible assumir només alguns dels punts. El més probable és que dissabte els tres edils votin al seu propi candidat.

Entre els 11 punts, Buenaño va destacar l’exigència que l’Ajuntament exerceixi d’acusació en el cas obert contra els exregidors d’ICV Toni Morral i Santi Cayuela i el convergent Félix Riba a més de la cap d’àrea d’Esports arran d’una denuncia dels populars per l’adjudicació directa dels serveis esportius del Casal de l’Esport i la piscina municipal de Montflorit el 2008.

Altres punts recollits en el document són la sortida de l’Associació de Municipis per la Independència o la implantació del bilingüisme en les comunicacions municipals.

Els populars proposen la neteja integral de l’abocador de Can Planas, una auditoria de l’empresa mixta Cerdanyola Aparca, el compromís de baixar l’Ibi un 3,5 % anual els propers 4 anys, la implantació de l’ordenança de civisme i l’increment de la plantilla de la Policia Local.

El document recull a més la creació d’un portal de transparència, la construcció d’un casal de gent gran a Ca n’Altimira o la creació d’una borsa d’habitatge social. Les 11 mesures s’haurien d’emprendre els 100 primers dies de mandat.

Congrés del PP a la primavera

En la mateixa compareixença, el líder popular va reafirmar la seva intenció de no optar a la reelecció a la presidència del partit en el congrés de la primavera. Buenaño va posar els seus càrrecs interns i com a regidor a disposició del PP en el darrer comitè executiu després de considerar els resultats electorals del 24 M com “una dura patacada”.

La junta sorgida del Congrés cerdanyolenc decidirà a la primavera la continuïtat de Buenaño com a regidor i portaveu de grup; malgrat que ahir tampoc va descartar ser candidat al 2019.

Assumeixo la responsabilitat d’aquests resultats que no esperàvem. Tot i que són els tercers millors del PP a Catalunya després de Badalona i Castelldefels, no deixen de ser dolents”, va dir després del ple de comiats

Dos consellers comarcals

L’actual portaveu popular tampoc optarà a la presidència del PP comarcal, càrrec que ostenta des del 2013.

Els populars han passat de 6 consellers al Consell Comarcal a 2. L’edil de Barberà, Adolfo Ballego i un dels dos regidors de Cerdanyola, per ser el municipi on el PP ha aguantat millor el cop, ocuparan els càrrecs de consellers, segons va anunciar ahir a Cerdanyola Manuel Buenaño, que encara no ha decidit si serà Rosendo Calet o Flugencio Yeste.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×