Autor Política
25 juny 2015 a 17:00

Els cinc regidors de Compromís assumeixen tot el cartipàs

5 Flares 5 Flares ×
Escoltar

Escolà emplaça a ERC a sumar-se al govern per aprofundir el canvi

L'alcalde Carles Escolà, envoltat pels regidors de CxC, signa el decret del cartipàs

L’alcalde Carles Escolà, envoltat pels regidors de CxC, signa el decret del cartipàs // Foto: Judit Josa

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cerdanyola estarà format de moment pels cinc regidors de Compromís, que coordinaran de dos en dos les dues noves macro àrees en les que s’estructura el consistori.

L’alcalde Carles Escolà ha signat aquest migdia el decret que designa el cartipàs per al mandat 2015-2019 i ha emplaçat als regidors d’ERC a sumar-se al govern . “Com més força tinguem, més possibilitats hi haurà d’impulsar el canvi i que aquest sigui més de fons” ha indicat l’alcalde, que ha fixat com a objectiu central del nou govern canviar les formes i el fons de la política municipal.

Escolà també ha assegurat que des del ple d’investidura no s’ha produït “cap buit en la direcció política” en resposta a les crítiques del PSC d’aquesta setmana.

Coordinació i treball en equip

Els regidors Contxi Haro i Maurici Jaumandreu coordinaran de forma col·legiada la nova àrea de Desenvolupament Municipal i Institucional i Elvi Vila i Ivan González faran el mateix en l’àrea de Desenvolupament Social i Territorial. Les dues àrees estaran sota “coordinació” de l’alcalde Escolà.

La divisió en dues àrees respon a la voluntat de “simplificar l’organigrama polític”, per una banda, i a potenciar “el treball en equip”, per l’altra, segons ha explicat Escolà. Els cinc “serem corresponsables de totes les decisions encara que cadascú assumeixi responsabilitats concretes” ha apuntat l’alcalde, segons el qual aquesta mateixa filosofia es mantindria si finalment ERC acabes entrant al govern. “Voldríem un govern de 9 persones i no de dos grups” ha afegit.

El ciutadà, el 26è regidor

El propi Escolà, que com a alcalde coordina l’organigrama sencer, encapçalarà directament les regidories de Treball i Promoció econòmica i de Participació i Relacions Institucionals. Es vol remarcar així en part el paper central que tindran les regidories de treball i participació en el programa de govern.

La resta de regidors assumeixen també múltiples funcions: Contxi Haro encapçala Organització i Recursos Humans, Patrimoni i Arxiu, Espai Públic, l’Oficina d’Atenció Ciutadana i Seguretat Ciutadana a més de la regidoria d’Esports; Maurici Jaumandreu; Serveis Municipals, Finances, Contractació i Compres i Sistemes d’Informació i Comunicació.

Pel que fa a la segona Àrea, Elvi Vila assumeix Educació, Cultura, Salut Pública, Polítiques Intergeneracionals, Igualtat, Cooperació i Solidaritat i; Ivan González; Serveis Socials, Habitatge, Urbanisme, Obres Públiques, Medi Ambient, Transport Públic i Mobilitat.

Escolà confia que el repartiment del treball, la participació i el fet que siguin tasques d’equip, en la qual ha subratllat la implicació del personal municipal, garanteixi que un sol responsable polític pugui assumir la ingent labor.

En aquest sentit el regidor ha al·ludit diferents cops als treballadors municipals, de qui ha elogiat la dedicació professional i també s’ha referit a la ciutadania com el 26è regidor.

Possible ampliació del govern

Amb tot l’ampliació del govern no està ni confirmada ni descartada. Les converses entre CXC i ERC, les dues forces que representen el canvi, segons ha recordat Escolà, segueixen obertes malgrat que sobre la taula no hi ha cap nova concreció des del ple d’investidura.

Escolà no ha volgut entrar aquest matí a valorar si la dilatació de la decisió està condicionada per la proximitat de les autonòmiques o no, i s’ha limitat ha assenyalar el caràcter local de CxC, la candidatura que encapçala.

Analitzar primer el que funciona

Ara és el moment d’analitzar l’estructura administrativa municipal, més que de fer canvis” ha dit, apuntant que aquests arribaran després de l’anàlisi del que funciona i el que no i es duran a terme amb la intervenció dels serveis i el personal de la casa, a més de la participació de la ciutadania.

El document presentat aquest matí deixa entreveure canvis almenys en la denominació de les responsabilitats com la incorporació de Treball en la regidoria de Promoció Econòmica, la substitució de les regidories de Joventut i Gent Gran per una de Polítiques Intergeneracionals o el canvi de nom en la regidoria de Dones que passa a dir-se d’Igualtat i contemplarà també els col·lectius de gais i lesbianes.

5 Flares Twitter 1 Facebook 4 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 5 Flares ×