Autor Cultura
1 Juny 2015 a 12:30

Els usuaris puntuen les biblioteques amb un 8,14 sobre 10

Un 99,3% dels usuaris aproven el servei que donen

Òmnibus // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Òmnibus // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Un 99,3% dels usuaris de les biblioteques públiques catalanes aproven el servei que ofereixen i valoren aquests equipaments amb una nota mitjana de 8,14 sobre 10 punts. Aquestes són algunes de les dades que aporta el treball Òmnibus de la Generalitat. Onades I-II-III, 2014, un estudi per conèixer el consum i la participació cultural a Catalunya.

L’estudi revela que 3 de cada 10 enquestats ha augmentat les visites a les biblioteques i apunta com a possibles millores que farien augmentar les visites a aquests equipaments, com un major nombre de novetats editorials i l’ampliació d’horaris.

També mostra que s’ha reduït el nombre d’enquestats que només assisteixen a activitats culturals amb ofertes, descomptes o jornades gratuïtes, que ha passat d’un 51,3% a un 38,1%. Encara que la meitat d’enquestats aprofita el dia de l’espectador per anar al cinema, primera activitat cultural de les escollides pels participants. L’estudi també mostra que ha crescut el consum de continguts culturals a Internet a Catalunya. Un 56% de la població consumeix continguts en línia gratuïts i un 11% de pagament.

 Pel que fa a la llengua, un 38% prefereix llegir llibres en castellà i un 41% veure pel·lícules. Un 32% prefereix llegir llibres en català i un 34% prioritza veure obres de teatre en català. Un 42% li és indiferent a l’hora d’escoltar música.

Switch to mobile version