Autor Societat
20 Juny 2015 a 12:00

Espadaler presideix un acte policial a Mollet

Va assistir al lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2014-2015

Espadaler amb els policies graduats // Imatge del web Gencat.cat

Espadaler amb els policies graduats // Imatge del web Gencat.cat

Ramon Espadaler, conseller d’Interior, va presidir ahit a Mollet l’acte de lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2014-2015 de l’Escola de Policia de Catalunya. Enguany s’han graduat 182 nous agents de les policies locals de 45 ajuntaments catalans. Durant el que va qualificar de “darrer acte públic com a conseller d’Interior”, Espadaler va felicitar als alumnes i els va demanar que “entenguin sempre que l’autoritat no la dóna l’uniforme, sinó que la dóna fer la seva feina amb rigor, autoexigència, compromís i voluntat de servei”.

A l’acte també hi van assistir Josep Martínez, secretari general d’Interior, Núria Aymerich, directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Albert Batlle, director general de la Policia, Maite Casado, directora general d’Administració de Seguretat, Juan Josep Isern, director del Servei Català de Trànsit, i Josep Lluís Trapero, comissari cap dels Mossos d’Esquadra, entre d’altres autoritats.

El conseller també va voler felicitar a “tot el personal de l’Institut que estan involucrats en la formació, no només per la transmissió dels coneixements sinó sobretot per la transmissió dels valors que han d’impregnar la feina del dia a dia de tots vostès” i agrair a tot l’Institut “el pas important i convençut al servei de la qualitat i que té en el Grau en Seguretat, els màsters i en la millora contínua dels cursos de formació, el seu màxim exponent”.

En aquest sentit, també va fer extensius els agraïments als ajuntaments “que han fet una aposta per la qualitat per la prestació d’un servei imprescindible”, així com a les famílies dels alumnes. El titular d’Interior també va destacar la creació aquest últim any “d’un codi d’ètica propi, que hem fet conjuntament i que hem adaptat a la nostra realitat de país”.

Aymerich també va destacar els valors en la formació i que aquesta “té molt més sentit i va molt més enllà dels discursos i les exposicions a classe. Exercir de policia amb professionalitat és fer-ho aplicant de la millor manera les tècniques i els procediments, tractant totes les persones amb respecte”. La directora també va posar en valor la importància de la formació integral perquè “és amb la formació integral que s’entenen i es responen adequadament les necessitats de tota la ciutadania, tinguin la cultura que tinguin i amb les múltiples casuístiques que, en un país plural com el nostre, se’ls presentin”.

La promoció d’enguany és la 28a del curs de formació bàsica policial. Aquest curs es va iniciar el mes de setembre passat, amb 189 agents dels quals 11 han suspès, 5 van renunciar durant el curs i 2 han quedat exclosos del procés selectiu. Dels 182 policies locals graduats avui, 94 pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona. Pel que fa a la localitat de procedència dels alumnes, la demarcació de Barcelona és la que ha aportat més policies, en concret, el Barcelonès, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Maresme són les comarques d’on provenen més alumnes. Pel que fa a les comarques de Girona, el Gironès i la Selva són les que compten amb més alumnes. La Noguera i el Segrià són les comarques d’on provenen ,és alumnes de la demarcació de Lleida, i finalment la de Tarragona, és la demarcació menys representada amb alumnes que provenen del Baix Penedès i el Montsià.

L’edat mitjana dels alumnes es situa en els 32,4 anys, i pel que fa al gènere, un 19,23%, són dones i un 80,77% són homes. Pel que fa al nivell d’estudis, el nombre d’alumnes amb estudis universitaris és del 17,03%. El curs ha comptat amb un total de 1.270 hores lectives i ara, els aspirants que van superar el curs iniciaran un període de pràctiques.

Switch to mobile version