Autor Motor
12 juny 2015 a 09:00

Estableixen un dispositiu especial de trànsit pel Gran Premi al Circuit de Catalunya

3 Flares 3 Flares ×
Escoltar

L’esdeveniment esportiu es celebrarà els dies 12, 13 i 14 de juny

La victòria a MotoGP es va decidir a l'últim revolt // Imatge cedida pel Circuit de Barcelona-Catalunya

La victòria a MotoGP es va decidir a l’últim revolt // Imatge cedida pel Circuit de Barcelona-Catalunya

El Servei Català de Trànsit amb col·laboració amb la Policia de la Generalitat estableixen un dispositiu especial de trànsit del Gran Premi Monster Energy de Catalunya MotoGp 2015, que tindrà lloc els propers 12,13 i 14 de juny al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló. Aquest dispositiu es gestionarà des del Centre de Coordinació, ubicat en motiu de l’esdeveniment esportiu al Circuit, amb l’objectiu de millorar la fluïdesa augmentant la capacitat viària intentant disminuir la longitud i la durada de les retencions, garantir la seguretat viària general i assegurar la seguretat ciutadana abans, durant i desprès de la prova esportiva.

MotoGP mobilitzarà divendres 12 de juny uns 40.000 aficionats, dissabte uns 55.000 i diumenge 14, el dia de les curses, hi ha previsió de 90.000 espectadors. Pel que fa el desplaçament, la previsió per diumenge és en transport públic prop d’un 10%, en vehicle privat prop d’un 20% i en motocicleta prop d’un 70%.

Les mesures especials de trànsit afectaran a l’AP-7/C-33C-35C-17, la BP-5002, la BV-5003. També es reforçarà la senyalització vertical informativa de rutes d’accés i de sortida. Es demana als usuaris que a les immediacions dels circuits de Montmeló no utilitzin els itineraris marcats pels dispositius GPS, atès que no inclouen el desplegament d’aquestes mesures especials.

El dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra amb motiu d’aquest Gran Premi implicarà la participació de 740 efectius policials. El dispositiu es divideix en tres grans àmbits d’actuació: En primer lloc, el dispositiu policial per garantir el normal desenvolupament del campionat i prevenir la seguretat de tots els assistents durant els tres dies de celebració d’aquest esdeveniment, per això, hi participaran un total de 468 efectius policials en diferents àrees (Àrea de Recursos Operatius/USC, Àrea Regional de Trànsit i altres unitats especialitzades). En segon lloc, per garantir el trànsit de viatges ds de l’estació de tren de Montmeló fins el circuit el normal desenvolupament de l’activitat. En tercer lloc per garantir la seguretat durant les dues nits anteriors al gran premi on participaran un total de 272 efectius.

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat posarà de forma preventiva en prealerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT en el moment en que es constitueixi el CECOR a Montmeló per fer seguiment del dispositiu i coordinar la resposta dels efectius de la Generalitat de Catalunya davant eventuals incidències greus durant els dies previs i durant la mateixa prova del Gran Premi.

Algunes recomanacions sobre la mobilitat en el cas de vehicle privat optimitzar al màxim el nombre de places ocupades, arribar a primera hora del matí, fer cas de les indicacions, informar-se del recorregut per accedir a l’aparcament i de l’estat del trànsit. Es pot obtenir més informació accedint www.gencat.cat/transit.

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×