Autor Economia
12 Juny 2015 a 16:30

Josep Maria Gay de Liébana reuneix a mes de dos-centes persones al Fòrum de Cerdanyola Empresarial

Gay de Liébana al Forum Cerdanyola

Gay de Liébana al Forum Cerdanyola

Més de dos-cents assistents al Fòrum de Cerdanyola Empresarial, celebrat dimecres a l’Hotel de la UAB, i que enguany arribava a la cinquena edició amb el mediàtic economista Josep Maria Gay de Liébana com a convidat.

Amb un format de dinar conferència, empresaris, directius, representants de patronals i d’entitats bancàries, comerciants i polítics, van seguir amb interès el frenètic retrat que Gay de Liébana, fidel al seu estil, va fer de la situació econòmica actual i les possibles amenaces a una eventual recuperació.

Segons Gay de Liébana l’economia europea encara funciona de manera assistida, i “caldrà veure com reacciona quan li retirem el respirador: si segueix respirant o si cau i es mor”.  Els perills, nombrosos: un deute públic dels estats membres disparat, manca de crèdit bancari, excessiu soroll polític, creixements de poca qualitat –turisme i automoció, “un model no recomanable”-, i en el cas de l’Estat Espanyol, atur persistent per la pèrdua de pes de la indústria, “els impostos més alts d’Europa, l’energia més cara i una burocràcia enorme”.

Malgrat tot, el ponent va recomanar mirar el futur “amb confiança i optimisme, sempre que els nostres polítics es decideixin a trepitjar el món real” i que Amèrica del Nord i les seves zones d’influència consolidin les respectives recuperacions, perquè “si a Amèrica li va bé, a nosaltres, també”. En canvi, va descartar posar esperances en gegants com Xina o la federació Russa.

Per la seva banda, Lluís Sisquella, president de Cerdanyola Empresarial, va fer de portaveu dels “somnis” dels empresaris del nostre territori, i va insistir en la necessitat de consensos, d’il·lusió i d’entusiasme, “en una Cerdanyola que està molt ben situada al centre de l’economia del coneixement, l’economia del futur”.

En una picada d’ull als polítics assistents, amb el cap en el Ple d’Investidura de dissabte, va “convidar tothom a fer realitat una Cerdanyola per conviure-hi i per treballar-hi”.

 

Switch to mobile version