Autor Política
28 Juny 2015 a 14:00

Justícia vol homogeneïtzar els criteris per a la cessió del tercer grau

La Model serà el primer centre de preventius de Catalunya

Germà Gordó a la seva compareixença al Parlament de Catalunya

Germà Gordó a la seva compareixença al Parlament de Catalunya // Imatge del Parlament de Catalunya

El conseller de Justícia, Germà Gordó va anunciar el passat dijous en la seva compareixença davant la Comissió de Justícia del Parlament que “Justícia té la voluntat d’homogeneïtzar els criteris per atorgar el tercer grau amb diversos operadors judicials”.

Gordó va insistir de nou en què el procés per atorgar aquesta classificació és el mateix per a qualsevol intern i “es basa en les propostes que emanen dels tècnics, com ha estat sempre d’ençà de les transferències en matèria penitenciària”. I va manifestar un cop més que “qui més en sap de classificació d’interns són els equips de professionals de cadascun dels centres penitenciaris del nostre país”.

El conseller, que va explicar que durant el 2014 es va concedir el tercer grau a 2.070 interns, va recordar que “el règim obert persegueix com a objectiu la prevenció de la residència i la promoció de la reinserció social. És a dir, el de proporcionar una segona oportunitat”.

Gordó va aprofitar la seva intervenció davant la Comissió de Justícia i Drets Humans del parlament de Catalunya per anunciar que “tancarem aquest any havent aconseguit l’objectiu dels dos interns per cel·la” a les presons catalanes. En aquest mateix sentit, el conseller va recordar que “en el cas de la Model, que havia arribat a tenir-ne sis per cel·la, s’aconseguirà abans de finalitzar el mandat”.

En relació al futur d’aquest centre penitenciari, Gordó va anunciar que l’1 de gener del 2017, la Model passarà a denominar-se “Centre penitenciari de preventius de Barcelona”, convertint-se així en el primer centre especialitzat de preventius de Catalunya; és a dir, que no acollirà interns en règim ordinari, penats amb sentència ferma. A més, el conseller va remarcar que, pel que fa al calendari d’execució del tancament de la Model, “estic convençut que l’actual govern municipal comparteix els objectius de dotar a la Trinitat Vella i a l’Esquerra de l’Eixample de dos nous equipaments i continuarem desenvolupant l’actual protocol d’equipament penitenciaris de Barcelona”.

En aquest sentit, Gordó s’ha mostrat convençut que el 2017 serà l’any en que es podrà tancar la Model i disposar del nou centre de preventius que, tal com va explicar, “el Departament ja ha iniciat els tràmits per a la licitació d’aquest projecte”.

Switch to mobile version