Autor Economia
5 Juny 2015 a 14:00

La Fundació Progrés i Tècnica traspassa a Eurecat accions del Parc Tecnològic del Vallès

L’entitat s’ha dissolt després de 30 anys

Polígon del Parc Tecnològic del Vallès

Polígon del Parc Tecnològic del Vallès // Imatge del web del Consorci de la Zona Franca de Barcelona o està integrat el Parc

El passat dimecres 3 de juny, la Fundació Progrés i Tècnica va signar davant el notari la cessió global dels seus actius – superiors als 210.000 euros – a Eurecat, el centre d’innovació industrial de Catalunya nascut de la integració dels centres tecnològics avançats, en un acord que també inclou el traspàs d’un paquet d’accions de la societat Parc Tecnològic del Vallès.

La Fundació, constituïda l’any 1987, comptava amb representants de la Cambra de Comerç de Terrassa, la Cambra de Comerç de Sabadell, diverses institucions del Vallès Occidental i la Generalitat de Catalunya. Durant aquests trenta anys, el seu objectiu ha estat el foment del progrés de la comarca en els àmbits de la tecnologia i la innovació.

A finals de l’any passat, la fundació amb seu a Sant Cugat, va aprovar la seva dissolució. L’acord de cessió de 210.000 euros a Eurecat, també inclou el traspàs d’un paquet d’accions de la societat Parc Tecnològic del Vallès.

Una cessió que es produeix quinze dies després de la constitució definitiva d’Eurecat com el centre d’innovació industrial de referència a Catalunya. Es tracta d’una estructura de país que impulsarà la transferència tecnològica, permetent a les pimes l’accés a alts nivells d’innovació.

Degut a la integració dels centres tecnològics avançats de Catalunya, Eurecat compta amb un major recorregut, recursos i possibilitats d’especialització, qüestions que es tradueixen en una millor capil·larització de la innovació cap al teixit empresarial català.

Switch to mobile version