Autor Societat
2 Juny 2015 a 14:00

La Jugatecambiental vol sensibilitzar els cerdanyolencs en l’estalvi i l’eficiència energètica

Les propostes s’emmarquen en la Setmana de l’Energia

Algunes de les activitats de la Setmana de l'energia // Imatges del web de la Generalitat de Catalunya

Algunes de les activitats de la Setmana de l’energia // Imatges del web de la Generalitat de Catalunya

La Jugatecambiental de Cerdanyola proposa prendre consciència de la necessitat d’estalviar i racionalitzar l’ús de l’energia. Les propostes s’emmarquen en la Setmana de l’Energia, que enguany es celebrarà del 15 al 19 de juny tot coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible. Totes les activitats previstes volen sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible comptarà a la  ciutat amb diverses activitats adreçades a un públic familiar. Es realitzaran a l’espai de la Jugatecambiental al parc del Turonet.

La primera d’aquestes activitats es va celebrar el passat 10 de maig amb el taller de “Construcció de ginys elèctrics”, on les famílies van poder construir petits ginys a partir de piles, fils elèctrics, plaques solars, voltímetres i motors.

Setmana de l'energia // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

Setmana de l’energia // Imatge del web de la Generalitat de Catalunya

El proper dia 14 de juny, dins de les dates en que es celebra a tota Europa la Setmana de l’energia, hi ha prevista a la Jugatecambiental l’activitat “Segueix la pista de la bombeta Marieta”, un espectacle on els més petits gaudiran amb la bombeta Marieta seguint diverses pistes, jugant, cantant i ballant amb l’objectiu de resoldre el misteri de l’energia.

L’altra activitat programada per a fomentar l’estalvi energètic i les energies renovables està prevista per l’11 d’octubre: “Un esmorzar solar al parc”. En aquesta activitat els participants construiran un petit model de forn solar i també es disposarà d’una cuina solar on es prepararà una xocolata solar.

També, durant la setmana de l’energia s’habilitarà un banner a la pàgina web amb la consigna: ‘Saps com estalviar energia?’ per promoure la setmana de l’energia a través d’una guia breu d’estalvi energètic i la guia pràctica de bones pràctiques ambientals que inclou l’estalvi energètic.

Des d’aquí es pot accedir al link web municipal de l’Ajuntament de Cerdanyola amb la guia de bones pràctiques:

Concurs Instagram

En el marc de la Setmana de l’Energia, s’ha convocat el concurs fotogràfic “Comparteix la Setmana de l’Energia” a través de la xarxa Instagram per mostrar les activitats que s’organitzen arreu del territori i crear consciència entre la ciutadania sobre la importància de l’estalvi i eficiència energètica i els bons hàbits energètics.

El premi per la fotografia guanyadora seran dues nits d’hotel per a dues persones amb esmorzar inclòs a l’Hostal Empúries de l’Escala (Girona). Es poden publicar fotografies fins el 31 de juliol.

El concurs consisteix en la publicació de “selfies” o imatges realitzades durant alguna de les activitats organitzades arreu del territori per celebrar la Setmana de l’Energia amb l’etiqueta #setmanaenergia a la xarxa Instagram.

Les fotografies hauran de mostrar un element que identifiqui alguna de les activitats organitzades amb motiu de la Setmana de l’Energia 2015.

Es poden consultar les bases del concurs clicant aquí

Les propostes s’emmarquen en la Setmana de l’Energia

Del 15 al 19 de juny es celebra la Setmana de l’Energia 2015, coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible, una campanya de conscienciació per sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

A Catalunya, la Setmana de l’Energia està organitzada per l‘Institut Català d’Energia, Diputació de Barcelona, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Girona, Centre d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Ajuntament de Barcelona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

Durant els mesos de maig, juny i juliol es realitzen i realitzaran diferents activitats arreu del territori adreçades a la ciutadania per fer arribar el missatge de la campanya. Clicant aquí es pot trobar tota la informació i el calendari d’activitats.

Switch to mobile version