Autor Economia
28 Juny 2015 a 09:30

La PIMEC i el TAB impulsen la cultura arbitral per ajudar les pimes a resoldre conflictes

Mètodes senzills, ràpids i econòmics

Signatura del conveni entre els representants de la PIMEC i del TAB

Signatura del conveni entre els representants de la PIMEC i del TAB // Imatge cedida per PIMEC

La PIMEC i el Tribunal Arbitral de Barcelona (TAB) han signat un conveni de col·laboració per promoure els beneficis de l’arbitratge entre els associats de la patronal i treballar conjuntament per tal d’ajudar les pimes a millorar els seus recursos per la sortida de la crisi.

Amb aquest acord, ambdues entitats també es comprometen a desenvolupar conjuntament un sistema de dos nivells per tal de resoldre els conflictes empresarials. Concretament, les pimes associades a PIMEC podran resoldre els seus conflictes amb sistemes alternatius als procediments de justícia ordinària tenint en consideració els mencions dos nivells: en primer lloc, intentar una mediació o conciliació entre les parts i, en cas que els parts no aportin una solució, posar en marxa un procés arbitral.

Segons les observacions del Tribunal Arbitral de Barcelona i PIMEC, un gran nombre de conflictes no són resolts per les pimes per la inversió del temps i recursos econòmics que representa. Una situació que pot derivar en ineficiències o afectacions a la bona marxa dels negocis. Per aquest motiu, ambdues entitats han treballat darrerament per oferir a les pimes un procés de resolució de conflictes societaris i mercantils ràpid, eficient, amb oportunitats d’arribar voluntàriament a acords i econòmic a la vegada, denominat arbitratge fast-track.

Switch to mobile version