Autor Societat
23 Juny 2015 a 17:00

L’Ajuntament de la Llagosta al·lega contra l’intent de Montcada de regularitzar el sector de Can Milans

Dues sentències judicials ratifiquen que és zona verda

La fàbrica de Valentine a Can Milans // Imatge del Facebook de l'Ajutnament de la Llagosta

La fàbrica de Valentine a Can Milans // Imatge del Facebook de l’Ajutnament de la Llagosta

Ahir, dilluns 22 de juny, l’Ajuntament de la Llagosta va presentar una sèrie d’al·legacions contra l’acord del Ple de l’Ajuntament de Montcada i Reixac per regularitzar la situació urbanística del sector de Can Milans, on s’ubica la factoria de Valentine sobre terrenys que dues sentències judicials ratifiquen que són zona verda.

Inicialment, el consistori montcadenc ha aprovat una modificació del Pla General Metropolità per unificar la situació urbanística de dos sectors del polígon industrial del Pla d’en Coll i el sector de Can Milans.

Raúl Valero, regidor de l’Ajuntament de la Llagosta, explicava avui, al respecte, que “Això suposa, de fet, la requalificació de la zona verda de Can Milans en zona industrial, tot i que hi ha dues sentències fermes contra el procés que en el seu dia es va dur a terme per permetre la instal·lació de la factoria de ValentineValero ha afegit que el Consistori llagostenc “no està d’acord amb aquest nou intent de saltar-se la legalitat en un procés urbanístic que ha perjudicat greument la Llagosta”.

El document d’al·legació de l’Ajuntament de la Llagosta, elaborat pels Serveis Tècnics municipals conjuntament amb el gabinet d’advocats Roca Junyent, argumenta que no es pot regularitzar el sector de Can Milans com a zona industrial perquè hi ha dues sentències judicials fermes que dictaminen que els terrenys són zona verda.

Amb les al·legacions s’argumenta també que no té sentit mantenir una reserva per a la construcció d’una carretera a la zona que hi ha entre la fàbrica de Valentine i la riera Seca si no es preveu ja la seva connexió amb l’autovia C-17, l’autopista C-33 i una vegada que sembla descartada la conversió de la carretera de La Roca en l’autovia del Besòs.

També, des de l‘Ajuntament de la Llagosta es considera insuficient la creació d’un corredor verd a la riera Seca sense tenir en compte la seva connexió amb el parc fluvial del Besòs. “Això no és nou, fa anys que està previst i caldria aprofundir en el seu desenvolupament”, ha assenyalat el regidor Raúl Valero, que durant aquests dies ha mantingut informats el conjunt de grups polítics representats a l’Ajuntament per fer un front comú davant l’intent del consistori montcadenc per regularitzar el sector de Can Milans.

Switch to mobile version