Autor Cultura
13 Juny 2015 a 15:30

L’Artpegi fa el ple en la segona sessió del cicle de música als museus

El pianista Marc Heredia s’emporta bravos, amb un bon repertori

 

Actuació de Marc Heredia, premi Maria Canals, en l'Artpegi, ahir a la sala Enric Granados

Actuació de Marc Heredia, premi Maria Canals, en l’Artpegi, ahir a la sala Enric Granados // Foto: Judit Josa

Repertori escollit i tècnica impecable. El pianista Marc Heredia va aconseguir ahir seduir al públic en el concert de música clàssica de l’Artpegi, que enguany arriba la quarta edició. Cada divendres del mes de juny hi ha una actuació en un edifici singular de la ciutat i amb valor patrimonial.

Com ja va passar en la primera sessió de l’Artpegi, divendres passat a Ca n’Ortadó amb Las Migas, la sala d’Enric Granados va fer el ple. Ahir va ser el torn de la música clàssica i de la interpretació del Premi Especial al millor intèrpret de piano espanyol en el concurs Internacional de Música Maria Canal 2015. El concurs que va néixer al Palau de la Música l’11 de juliol del 1954 amb el propòsit de facilitar que els joves intèrprets poguessin sortir fora.

Heredia va interpretar amb una tècnica impecable a Beethoven, a més de petits paisatges del compositor català Federic Monpou ( La Fuente y la campanya, el Lago i Carros de Galicia) i de l’espanyol Isaac Albéniz (Triana). L’actuació va concloure amb l’Overtüre zu Tanhäuser S. 442 de Wagner i Liszt.

El concert Maria Canal inclòs en el programa de l’Artpegi s’organitza en col·laboració amb el Trinity College Of London. Representants del concurs i del Trinity College van lliurar un ram de flor al pianista en la recta final del concert.

Com a prèvia a l’actuació, el concurs Maria Canal va instal·lar un piano de cua durant tot el dia a la plaça de l’Abat Oliba, que posava a l’abast dels ciutadans la possibilitat de conèixer l’instrument. Entre el públic a la sala, hi havia de fet ahir nens.

La propera sessió de l’Artpegi tindrà lloc divendres vinent al Museu d’Art de Cerdanyola. El saxofonista cerdanyolenc, Llibert Fortuny, acompanyat en el piano per Manel Camps presenten l’espectacle Populina, una mescla de jazz i música popular. L’orquestra jove de Cerdanyola, la JOC, tancarà el divendres 26 de juny el cicle de música als museus amb un concert a l’església vella de Sant Martí.

Switch to mobile version