Autor Economia
15 Juny 2015 a 16:00

Les exportacions catalanes d’alta tecnologia augmenten un 9,7%

Aquest increment ha assolit un valor d’1.486,8 milions d’euros

 Gràfic exportacions // Imatge cedida per l’Idescat


Gràfic exportacions // Imatge cedida per l’Idescat

Les exportacions catalanes de productes industrials han augmentat en tots els nivells tecnològics encapçalats per l’alt nivell tecnològic, que ha crescut un 9,7% interanual al primer trimestre del 2015. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) aquest increment, que ha assolit un valor d’1.486,8 milions d’euros, és a causa de l’augment de les exportacions dels productes farmacèutics com el dels productes informàtics, electrònics i òptics.

Per àrees geogràfiques cal destacar el comportament positiu de les exportacions amb la UE-28 en tots els nivells tecnològics. A la resta del món hi han hagut augments en els productes ‘alta tecnologia i el nivell tecnològic baix mentre que han registrat un descens els nivells mitjà alt d’1,2% i mitjà baix d’5,6%. Els productes industrials de nivell mitjà alt, amb un valor de 7.467,8 milions d’euros, han augmentat les vendes un 4,8% interanual. Aquest fet s’explica per l’augment dels materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles, ja que la resta de productes han registrat un descens.

Els productes industrials de nivell tecnològic tant el mitjà baix com el baix han augmentat les vendes. El primer ha assolit un valor de 1.988 milions d’euros, un 5,2% més interanual i, el segon ha incrementat un 6,5% les vendes al primer trimestre del 2015.

Pel que fa a les importacions de productes industrials han augmentat en tots els nivells excepte les de nivell tecnològic mitjà baix que s’han mantingut estables. Al primer trimestre del 2015, les importacions d’alta  tecnologia i baix contingut tecnològic han registrat creixements intensos del 15,6% i 15,2%. Desprès està el nivell mitjà alt amb un 9,6%. Per altre banda, les importacions de nivell mitjà baix s’han mantingut estables respecte del mateix trimestre de l’any anterior.

Per àrees geogràfiques, tots els nivells han registrat augments de les compres a la UE-28 i a la resta del món excepte el nivell tecnològic mitjà baix, on les importacions a la resta del món s’han reduït un 7,7% interanual.

Switch to mobile version