Autor Societat
18 Juny 2015 a 09:00

Najat El Hachmi guanya el 35è Premi BBVA Sant Joan

L’obra premiada es titula La filla estrangera

Premis BBVA Sant Joan // Imatge cedida per Fundació Antigues Caixes Catalanes

Premis BBVA Sant Joan // Imatge cedida per Fundació Antigues Caixes Catalanes

La guanyadora del 35è Premi BBVA Sant Joan és l’escriptora Najat El Hachmi amb l’obra La filla estrangera. La novel·la narra la història d’una jove nascuda al Marroc que ha crescut a Catalunya i, explica el xoc entre els valors tradicionals de la seva cultura d’origen i les seves inquietuds personals.

Najat El Hachmi ha guanyat per àmplia majoria entre les 55 obres candidates. La filla estrangera ha competit a l’última votació amb Llibre d’ànimes de Sança d’Aragó, La princesa viatgera de Susanna Rafart, El cercle virtuós de El gat de Schrödinger i Les roses d’Stalin de Frederic Ferrer.

L’acte de lliurament ha tingut lloc al Saló Modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i que ha presidit la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert. També han intervingut Xavier Queralt com a representant del Grup BBVA, el president de la Fundació Antigues Caixes Catalanes, Jaume Ribera i el president de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joan B. Casas.

El jurat ha incorporat a l’escriptor Melcior Comes, guanyador de l’edició anterior, Jordi Coca, Pere Gimferrer, Giuseppe Grilli, i com a secretari, el director de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joan Carles Sunyer. L’esdeveniment ha estat acompanyat pel concert de Toni Xuclà i Gemma Humet amb una selecció de poemes musicats d’Espriu, Rosselló- Porcel, Riba i Pere Quart.

 

Aquest guardó, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA ( actualment també Catalunya Caixa), és un dels més ben dotats de les lletres catalanes amb 35.000 euros lliures d’impostos i a banda dels drets d’autor. El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït per Caixa Sabadell l’any 1981 amb l’objectiu de contribuir a l’impuls i normalització de la literatura catalana que vivia un empenta renovada pels nous temps històrics.

L’edició comercial per part d’Edicions 62 està prevista per al setembre quan es presentarà en el marc de La Setmana del Llibre en Català.

Switch to mobile version