Autor Economia
22 Juny 2015 a 16:00

PIMEC celebra l’aprovació de la nova llei del SOC

Considera que facilitarà la millora en eficiència de les Polítiques Actives d’Ocupació

pimec vallès occ

Presentació del programa d’Orientació i Inserció // Imatge d’arxiu cedida per PIMEC Vallès Occidental

El Parlament de Catalunya va aprovar dijous la Llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. La nova norma té per objectiu de facilitar la millora en l’eficiència i qualitat de les Polítiques Actives d’Ocupació mitjançant la posada en marxa i l’impuls de nous instruments en totes les fases del desenvolupament de les mateixes.

La patronal de la petita i mitjana empresa considera que la llei estableix el marc i els instruments necessaris perquè, tot i deixar marge d’actuació política, es configuri un servei àgil i flexible que ajudi la població activa i, especialment les persones que es troben en situació d’atur, a trobar feina i a les empreses a trobar aquelles persones treballadores que necessiten. De fet, assenyala que aquesta, juntament amb la llei de formació i qualificació professionals, esdevenen instruments estratègics per avançar en l’ajustament entre l’oferta i la demanda del treball.

PIMEC valora especialment la rellevància de la prospecció i l’avaluació com elements fonamentals en la gestió de les Polítiques Actives d’Ocupació que permetran un avenç sostingut en la seva eficàcia; la flexibilitat en els instruments de col·laboració público-privada que  permetrà la millora en la gestió dels recursos públics; l’articulació d’un nou model de concertació territorial que acostarà les politiques a les necessitats presents i futurs dels territoris; la creació d’un sistema únic d’informació que permetrà la traçabilitat de les actuacions i facilitarà als usuaris la gestió del seus itineraris ocupacionals; i, finalment, la creació, a proposta de PIMEC, d’un òrgan  de participació per als operadors de les polítiques que els permeti conèixer i aportar el seu coneixement i visió.

Alhora, la patronal també entén que aquest instrument esdevé especialment necessari en els inicis de la recuperació econòmica per tal de garantir que les empreses puguin trobar en un mercat de treball, cada cop més transparent i eficient, les persones treballadores amb la qualificació necessària.

Switch to mobile version