Autor Economia
28 Juny 2015 a 18:00

Reempresa cercarà reemprenedors durant el Saló BizBarcelona 2015

Es busca arribar a salvar 1000 empreses catalanes pel 2016

Reempresa

Reempresa // Imatge cedida per Cecot

Reempresa torna al Saló BizBarcelona, que es celebra l’1 i 2 de juliol al recinte de Montjuic, amb informació, assessorament i una activitat de networking per donar continuïtat a negocis amb funcionament que busquen reemprenedors. Hi haurà una empresa de disseny; una indústria de transformació de plàstics; una corredoria d’assegurances; una empresa distribuïdora i comercialitzadora d’aliments ecològics;  una empresa de fabricació de maquinària i mobiliari pel sector sanitari; a un  e-commerce de perfumeria, cosmètica i productes de perruqueria. Trenta negocis estaran al “Matchings Reempresa” un espai per a que els reemprenedors s’entrevistin amb els propietaris.

L’espai del Centre de Reempresa de Catalunya comptarà amb el suport dels 64 punts d’atenció Reempresa que s’han obert arreu del territori català.

En referència al programa d’activitats es destaquen les conferències: “Comprar, vendre, invertir, negociar… quant val una empresa? De què en depèn el valor? I el preu?” a càrrec de Javier Gómez Biscarri; “Vols comprar una empresa? Coneix els 7 obstacles a evitar” impartida per Albert Colomer; “Reempresa i La Caixa: instruments financers per a la transmissió d’emrpeses” a càrrec de Jordi Nicolau, Antoni Abad i Albert Colomer; “Reemprendre en 5 passos” impartida per Clàudia Massó.

Reempresa és una iniciativa pionera iniciada al juny de 2011 juntament amb la patronal catalana Cecot, la Fundació Cp’Ac i amb el suport del Departament d’Economia i Coneixement i està finançat per la Generalitat de Catalunya i el fons FEDER europeu.

La iniciativa cerca la reactivació de l’economia, en la generació de riquesa i el manteniment de l’ocupació. La forma de treball és basa en l’atenció presencial i part de gestió on-line.

#Salvem1000empreses

El Centre de Reempresa de Catalunya ha aconseguir tancar al llarg de 2015 més de 490 casos de reempreses  la inversió total ha estat prop de 22.700.000€. Aquest total es distribueix en sectors: 34% del comerç; 6% de la indústria; 29% serveis i 29% hosteleria.

Els casos tancats s’han repartit en el 76% pertanyen a la província de Barcelona, el 10% a la de Girona, un 7% a la de Tarragona i un 5% a la de Lleida.

Moltes empreses fracassen no per falta de viabilitat econòmica, sinó perquè no es pensa en la seva transmissió com una alternativa de continuïtat. El 29% dels casos d’empreses cedents ho han fet per jubilació del cedent. En el 12,5% dels casos el motiu és personal i en un 9,5% dels casos és per canvis de domicili.

Sobre la Reempresa

Reempresa és un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial on un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent comprant-la per continuar amb la seva activitat i salvaguardant el patrimoni empresarial individual i col·lectiu.

Aquest mecanisme permet la possibilitat de comprar els actius i passius d’una empresa existent al seu anterior propietari mantenint l’activitat, els llocs de treball i el ritme de funcionament.

El reemprenedor aporta una renovadora línia d’actuació i els mitjans necessaris per la millora i reorientació del negoci.

S’evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat. A més, també s’evita la desaparició de llocs de treball i la disminució del creixement econòmic.

Sobre BizBarcelona

Es celebra al recinte firal de Montjuic l’1 i 2 de juliol, aglutina propostes que contribueixen a accelerar el creixement empresarial i la creació de nous negocis. Hi haurà prop de 180 conferències i tallers, espais d’assessorament i networking. El Saló dedica especial atenció a conèixer vies alternatives d’accés al finançament.

Switch to mobile version