Autor Societat
19 Juny 2015 a 14:00

Rotary Club se suma a la causa de #ForçaMiquel

El grup cerdanyolenc recull fons per la investigació de la leucèmia infantil

El president del Rotary Club Cerdanyola, Josep Lluís Riart saluda al cantant de 60’s Grup que, com cada any, va dedicar una cançó al president del club

El president del Rotary Club Cerdanyola, Josep Lluís Riart saluda al cantant de 60’s Grup que, com cada any, va dedicar una cançó al president del club // Foto: Judit Josa

Miquel va planificar la realització d’un torneig de pàdel solidari abans de morir als 10 anys d’edat de leucèmia. ForçaMiquel, les paraules amb les que la seva família l’animava durant l’ingrés a l’hospital són ara el lema del grup de familiars i amics, dedicats des de fa tres anys a recollir fons per a la investigació de la leucèmia infantil.

El torneig ideat pel nen cerdanyolenc se celebra la primera quinzena de juny al club Esportiu Tennis Valldoreix. En la seva tercera edició, del 3 al 13 de juny d’enguany, va superar per primer cop les 400 parelles de jugadors i ha aconseguit recaptar 26.000 euros nets per la unitat de recerca d’hematologia de l’Hospital infantil de Sant Joan de Déu. “El 70% del pressupost d’investigació de l’hospital prové de donacions de famílies com la nostra, que organitzen activitats solidaries per recaptar fons” explicava ahir la mare d’en Miquel, Rosa Maria Maranges.

#ForçaMiquel espera complir l’objectiu de superar l’aportació de 30.000 euros per la investigació en la campanya solidaria del 2015, després de la celebració al jardí de Ca n’Ortadó de la Festa Solidaria anual de Rotary Club. L’entitat filantròpica destinarà els diners recollits amb les entrades al concert-trobada-sopar informal, celebrat ahir, a la causa de #ForçaMiquel.

Entre les persones que han col·laborat amb #ForçaMiquel hi ha el jugador de futbol Xavi Hernández, que va implicar-se a la lluita contra el càncer infantil després de conèixer el Miquel. Mesos abans de la mort del nen, al 2013, el seu ídol va dedicar-li un gol i el gest al partit va contribuir a difondre la causa.

L’oncle d’en Miquel, Marc Carballeira, recordava ahir l’anècdota, així com la força amb la que el nen va enfrontar-se amb la malaltia i les recaigudes al llarg de 7 anys. “Va ser ell qui va tenir la idea de fer accions solidaries” diu Carballeira.

Un dels projectes de l’associació, les noticies de les quals es poden seguir aquí radica en investigar sobre la toxicitat de la quimioteràpia, per evitar que el tractament afecti a òrgans sans.

Rotary club, “obert a tothom”

La festa anual del Rotary va estar concorreguda, amb l’assistència de gran part dels regidors d’aquest mandat i d’empresaris i emprenedors locals. Rotary escull cada any una entitat propera a qui destinar la recaptació i el 2015, ha triat #ForçaMiquel tant pels seus vincles amb Cerdanyola com pels seus objectius, destinats a la salut dels infants, expliquen.

En el discurs de benvinguda, el president del Rotary Club Cerdanyola, Josep Lluis Riart, va destacar les actuacions a l’àmbit local d’una organització mundial que “treballa per millorar la societat”.

Segons Riart, Rotary és l’entitat no governamental que aporta més diners a causes solidaries. En l’àmbit internacional, l’agrupació ha completat el 99% d’un programa encarregat per la OMS per eradicar la Polio al món. “Tots els recursos provenen de fons privats” va subratllar el president.

El club, que va definir com una  “associació apolítica i laica”, està “oberta a tothom”, va dir, convidant a qui vulgui a assistir als dinars que se celebren els dilluns a l’Hotel Campus de la UAB, a partir de les 14.30 h.

Durant l’acte solidari, van actuar els grups de música Night&Day, The Dry Riber Stompers i 60,s Grup. Aquest darrer, que lidera un dels ex mandataris del club Rotary local, va dedicar com cada any una cançó inventada a l’actual president, Josep Lluís Riart.

Switch to mobile version