Autor Política
4 Juny 2015 a 17:00

Serveis Socials i Informàtica: balanç i reptes en època difícil

La regidora sortint Carme Arché reivindica la tasca de l’equip i fites

Els caps d'àrea, Imma Vieras i Miquel Morales i la regidora Carme Arché, en el comiat d'aquest matí, a Serveis Socials

Els caps d’àrea, Imma Vieras i Miquel Morales i la regidora Carme Arché, en el comiat d’aquest matí, a Serveis Socials // Foto: Judit Josa

La regidora independent Carme Arché (ICV-EUIA) és un dels 14 càrrecs electes que s’acomiadaran el proper 10 de juny, en el ple extraordinari. Els darrers 4 anys ha estat al capdavant de les regidories de Sistemes d’Informació i Serveis Socials.

La regidora ha volgut fer aquest matí balanç junt amb els dos caps d’àrea, Miquel Morales i Imma Vieras, a qui ha agraït la tasca feta malgrat que la “legislatura no ha estat fàcil per les circumstàncies (socioeconòmiques) i les retallades”.

Arché també ha tingut paraules d’agraïment per la bona entesa amb els socis de govern (el PSC), el suport dels grups de l’oposició a projectes de les seves àrees i en especial ha remarcat, la confiança de l’alcaldessa Carme Carmona.

La regidora ha destacat l’aposta del govern sortint per incrementar el pressupost de l’àrea social i que des de la regidoria es pogués fer front així a primeres necessitats. Malgrat l’increment de pressupost “queda molt per fer i no només en ajudes”, ha advertit.

Entre els projectes iniciats aquesta legislatura, Arché ha volgut posar el focus en temes que podrien considerar-se menors. Així ha citat la inclusió dels casals adaptats en una única proposta de casals d’estiu per a tots els infants, la creació de la taula de la discapacitat, la internalització del servei de mediació o l’impuls de l’espai infantil que va entrar en funcionament el mes de maig passat i que té la seva seu a les escoles antigues.

Des de Serveis Socials s’ha gestionat la urgència d’ajudes a les famílies i temes de gruix com ara la implantació de la tarificació social en el preu dels serveis municipals. El govern ha destinat recursos per fer front a problemes sobrevinguts com la pèrdua d’habitatge i en el que ha calgut fer formació específica, explica Imma Vieras, qui assenyala com a repte “deixar banda la visió assistencialista i suplir les ajudes amb polítiques d’inserció”.

En nom de l’equip, Vieras ha volgut agrair a la regidora sortint el “respecte al treball social”.

Sistemes d’informació més eficient

Pel que fa a Sistemes d’Informació, regidoria que els primers anys no va tenir dotació pressupostaria segons ha recordat la pròpia Arche,  ha destacat l’avenç en administració electrònica, “dins de les possibilitats“.

Cerdanyola ocupa el cinquè lloc en el rànquing de ciutats catalanes en administració electrònica i és municipi pioner a Catalunya en la implantació de la videoacta segons Localret. “No és un capritx, són eines de feina i la seva millora repercuteix en la qualitat dels serveis. El retorn que té al ciutadà és important” ha dit.

La falta de recursos — Arché comparteix que s’hagin de destinar a urgències socials— ha obligat a aparcar projectes d’envergadura i l’àrea de sistemes d’informació s’ha dedicat a projectes d’estalvi i millora del sistema intern, amb la introducció progressiva de programari lliure. La digitalització de documents és un altre dels projectes iniciats, el desenvolupament del qual queda sobre la taula com a repte.

Switch to mobile version