Autor Cultura
3 Juny 2015 a 14:00

Turó de Sant Pau estrena a la UAB la seva primera gran cantata

La coral signarà un acord de col·laboració cultural amb l’Autònoma

D'esquerra a dreta, Santi Badia, Jordi Félez, Alvaro Lafuente, Carmen Guallar i Miguel Angel Ramos, en la presentació ahir a l'Ateneu del concert

D’esquerra a dreta, Santi Badia, Jordi Félez, Alvaro Lafuente, Carmen Guallar i Miguel Angel Ramos, en la presentació ahir a l’Ateneu del concert // Foto: Judit Josa

La Missió una pel·lícula de culte als instituts del britànic Roland Joffé ha inspirat el primer gran muntatge produït per la coral Turó de Sant Pau. L’auditori de la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma (UAB) acollirà l’estrena de la cantata, amb cançons basades en la premiada banda sonora que Ennio Morricone va composar per la pel·lícula, el vespre del dijous 11 de juny.

El petit cor del barri del Turó de Sant Pau està a punt de tancar un conveni de col·laboració amb la UAB per intercanvis en matèria cultural, segons van explicar ahir la seva presidenta, Carmen Guallar i els cantants i impulsors del concert i l’acord, Jordi Félez i Santi Badia. L’estrena del concert al campus és la primera materialització d’aquest acord.

Més de 100 cantaires interpreten La Missió

Prop d’un centenar de cantants aficionats de les corals locals Turó de Sant Pau i AcordDeDones i els cors barcelonins de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona participen en la producció junt amb un quartet format per percussió, piano, oboè i violí.

La Missió en concert té suport audiovisual, que es projecta durant l’espectacle i que hi afegeix complexitat.

El compositor i director cerdanyolenc Alvaro Lafuente dirigeix l’apartat musical i Miguel Angel Ramos coordina l’audiovisual. Tots dos van ser presents en la presentació del muntatge ahir a l’Ateneu. L’obra es podrà veure al novembre al Teatre de l’Ateneu de Cerdanyola, i durant el 2016 a Lleida.

Proposta singular

La primera gran producció de la coral no serà “un concert normal”, assegura Ramos. Combinar en directe música, cors i projecció suposa una “gran complexitat tècnica” explica Lafuente, segons el qual “hi ha poques formacions, fins i tot professionals que s’hi atreveixen”, la darrera de les quals “ha estat la OBC”, indica. Les imatges —fotos fixes, fragments de la pel·lícula, …— actuen com a referència per sincronitzar la música i els 100 cantaires.

La banda sonora de La Missió, que han adaptat el mateix Lafuente i Jordi Félez, té canvis rítmics que afegeixen complexitat a la ja difícil coordinació de músics, cors i film. “És un projecte molt ambiciós”, va reconèixer el director musical i en el que la coral hi treballa des de fa un any. Félez va explicar que amb aquesta producció, el cor veïnal enceta una nova línia per crear cada any un espectacle nou, de tall “innovador” i que uneixi “orquestra, cant coral i altres disciplines artístiques”.

Col·laboració estable després de 35 anys

L’estrena de La Missió en concert tindrà lloc a l’auditori de la Facultat de Lletres de la UAB, el dijous 11 a les 20.30 h. L’entitat espera omplir els més de 400 localitats de l’auditori. A més de la UAB, han rebut suport de l’associació de veïns del Turó de Sant Pau i de l’EMD, de Bellaterra.

El Turó de Sant Pau és un barri residencial situat entre el campus universitari i Bellaterra. Segons els darrers càlculs, un 50% dels seus residents està vinculat a la UAB per motius laborals, ja que la urbanització va sorgir sota l’impuls d’una cooperativa de professors i personal universitari. “Ens alegrem molt que finalment s’estableixin lligams amb la UAB, ha costat 35 anys i era incomprensible” va comentar ahir Félez.

Switch to mobile version