Autor Cultura
31 juliol 2015 a 14:00

Angue Jazz es prepara pel segon assalt als teatres

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

El trio de música mostra a Vilanova un tast de l’espectacle infantil tribut a Billie Holiday

Un moment del nou espectacle de la companyia local Oh, la la!, presentat ahir a Vilanova del Vallès

Un moment del nou espectacle de la companyia local Oh, la la!, presentat ahir a Vilanova del Vallès // Foto: Judit Josa

Sembla que va ser ahir, però ja fa mig any que el trio de música Angue Jazz va omplir el Teatre de l’Ateneu amb Oh, la La!, l’espectacle que va descobrir la música de Billie Holiday a dos centenars d’escolars cerdanyolencs.

Pel grup de música local va suposar la primera incursió en el teatre infantil, tot un repte perquè ni el jazz ni la controvertida vida de grans dives de la música tipus Amy Winehouse acostuma a associar-se amb l’imaginari infantil. El projecte, que va tenir els seus més i menys, va quedar-se dormit al calaix. Fins ara.

La directora de teatre Txell Roda, de la saga teatral dels Roda, va interessar-se per la idea la primavera passada. Les darreres dues setmanes, els músics d’Angue Jazz, i els actors que formen la companyia Oh, la La! s’han tancat a Vilanova del Vallès. Sota les ordres de Roda han donat la volta a l’espectacle com si fos un mitjó.

El que es presenta ja no és Oh, la La! Concert en blanc i negre sinó de Billy a Billie, vacances d’un estiu.

Billie Holiday, la cantant nord-americana que ha inspirat el salt d’Angue Jazz de les sales de concert a l’escenari, va tornar a cobrar vida ahir, a Vilanova del Vallès, per als primers espectadors del nou espectacle. La companyia es prepara per l’assalt al públic de fóra de Cerdanyola —on van omplir el Teatre de l’Ateneu en dues ocasions— ja que l’objectiu és poder exportar el projecte fora dels límits de la ciutat la temporada 2015-2016.

El d’ahir era un assaig obert al públic —una selecció de nens, programadors, periodistes i persones vinculades a l’escena catalana— per copsar “els primers feedbacks”, explica Roda. La directora va tenir paraules d’agraïment pel teatre de Vilanova, que té companyies residents i el seu director, Pau Fernández, perquè “sempre està obert per les companyies” va ressaltar.

Oh, la la! va representar 30 minuts d’un projecte molt més madur, en què la dramatúrgia guanya en coherència i la interpretació de música en directe cobra pes. Amb tot, la companyia cerdanyolenca manté el risc d’endinsar-se en una vida tortuosa, la de Billie Holiday, en el centenari del seu naixement.

Roda ha intensificat elements com el pare absent, la passió per la música, o la superació personal, en un espectacle que incorpora també dosis d’humor i dansa.

De Billy a Billie, vacances d’un estiu està en procés de creació i té data d’estrena al Teatre de Vilanova el 7 de novembre. Segons els seus productors, l’obra està indicada per a un públic a partir de 6 anys en amunt.

D’altra banda, el trio Angue Jazz ha estat seleccionat per actuar al festival Internacional de Jazz de Barcelona.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×