Autor Economia
23 Juliol 2015 a 09:00

CaixaBank, millor banc del món en serveis de banca mòbil

Mòbil com a segon canal operatiu dels clients

Edifici de CaixaBank // Imatge del web Apabanc.es

Edifici de CaixaBank // Imatge del web Apabanc.es

CaixaBank ha obtingut la puntuació més alta en l’informe realitzat per Forrester Research2015 Global Mobile Banking Functionality Benchmark” la qual avalua les aplicacions mòbils de 41 entitats financeres arreu del món.

És la primera vegada que l’entitat obté la major puntuació entre els bancs globals als estudis de Forrester considerats com a referència internacional en l’anàlisi dels serveis a través del mòbil.

Forrester ha atorgat a CaixaBank 86 punts sobre 100 en oferir la seva aplicació un nivell de servei bàsic excel·lent i prestacions de nova generació. Segons l’informe “CaixaBank ha obtingut la major puntuació en tres de les set categories del benchmark: varietat de punts d’interacció, gestió de comptes i de saldos i característiques del servei”. També s’afirma que “CaixaBank és un dels escasíssims bancs que proveeixen als usuaris de banca mòbil d’eines predictives, com a estimacions de despeses personals basades en l’historial, sense que l’usuari hagi d’introduir la informació manualment”.

Forrester Research ha analitzat una comparativa amb més de 41 grans entitats financeres de 13 països: Alemanya, Austràlia, Canadà, EUA, Espanya, França, Holanda, Índia, Itàlia, Polònia, Regne Unit, Singapur i Turquia.

Creixement en clients, operacions, moviments de fons i contractació

CaixaBank, actualment, compta amb 2,7 milions de clients operatius que utilitzen el servei cada mes. El 55% dels usuaris de Línia Oberta web també són usuaris de banca mòbil.

Al juny d’aquest any el nombre d’operacions mensuals ha estat de 167,6 milions el que implica un creixement del 31,7% vers el mateix període del 2014. S’han realitzat un total de 890 milions d’operacions i s’estima tancar l’any amb els 2.000 milions d’operacions mòbils.

El mòbil s’ha consolidat com el segon canal operatiu dels clients del banc. Cada minut, a CaixaBank hi ha 3.881 operacions a través del mòbil.

El percentatge de clients que realitzen operacions amb moviment de fons a través del mòbil és del 36% i les operacions suposen el 36,4% del total.

Els clients de CaixaBank es connecten a Línia Oberta mòbil una mitjana de 12 vegades al mes i realitzen una mitjana de 70 operacions per persona. Les opcions més sol·licitades són la consulta de comptes i targetes, els traspassos i transferències i la compravenda de valors.

El 65,3% dels accessos es realitzen amb smartphones Android i el 24%, des de terminals iPhone. L’ús de tablets per a banca mòbil és reduït en comparació dels mòbils: un 4,2% del tràfic prové de l’iPad i un 4,2%, d’altres tablets Android.

Oferta de serveis mòbils

L’oferta de serveis mòbils inclou aplicacions financeres, portals mòbils i alertes informatives immediates que el client pot configurar d’acord a les seves preferències.

Vers l’oferta d’aplicacions, CaixaBank disposa de més de 60 apps diferents tant per a clients com a no clients. Totes les aplicacions es troben a la disposició dels usuaris en la CaixaMòbil Store, la primera Store d’aplicacions per mòbils creada per una entitat bancària.

Reconeixements internacionals en innovació

El reconeixement de Forrester es suma a altres premis internacionals en innovació. Els Global Banking Innovation Awards han triat CaixaBank com el banc més innovador del món en dues ocasions i li han concedit l’esment “Innovative Spirit in Banking” al novembre de 2014.

Switch to mobile version