Autor Societat
6 Juliol 2015 a 14:00

Cerdanyola capdavantera en recollida selectiva orgànica

L’ARC ha lliurat 31 diplomes de reconeixement per la recollida selectiva

 

Recollida Selectiva // Imatge del web Wikimedia

Recollida Selectiva // Imatge del web Wikimedia

EL director de l‘Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, ha lliurat 31 diplomes de reconeixement als ens locals de Catalunya que han obtingut els índexs més alts de recollida selectiva durant l’any 2014, i als que han generat menor fracció resta. Aquest lliurament ha tingut lloc al Palau Robert de Barcelona amb l’objectiu de premiar els millors resultats en recollida selectiva total per les fraccions d’orgànica, vidre, paper i cartró i envasos lleugers, i per mida del municipi.

Es vol destacar la tasca desenvolupada en benefici de la recuperació de residus i, per tant, per reduir la dependència dels sistemes finalistes. D’aquesta manera animar la resta de municipis i comarques perquè continuïn avançant per obtenir bons resultats.

Osona ha estat la comarca que ha realitzar una millor recollida selectiva total de totes les fraccions. Un cop descomptats els materials impropis la quantitat neta recollida ha estat de 190kg/hab/any. Per municipis, els primers classificats segons la seva dimensió han estat Marganell (Bages), Viladrau (Osona), Taradell (Osona) i Girona (Gironès).

En els municipis de més de 50.000 habitants Girona encapçala el rànquing de recollida selectiva total amb una mitjana de 121kg/hab. Per fraccions, els primers han estat en orgànica, Cerdanyola del Vallès amb 59 kg/hab, en el vidre, Vilanova i la Geltrú amb 24 kg/hab, en quan a paper i cartró, Tarragona amb 29 kg/hab i, per últim, en envasos lleugers,Viladecans amb 11 kg/hab.

En els municipis entre 5.000 i 50.000 habitants, Taradell encapçala la llista amb 274 kg/hab. Per fraccions, orgànica, Cabrils amb 189 kg/hab, vidre, l‘Escala amb 111 kg/hab, prel que fa paper i cartró, Torelló amb 80 kg/hab, i per acabar, envasos lleugers, Celrà amb 30 kg/hab.

Pel que fan als municipis entre 500 i 5.000 habitants trobem en primer lloc al rànquing Viladrau amb 433 kg/hab, índex de recollida selectiva més alt. Per fraccions, en quan orgànica, Viladrau amb 254 kg/hab, el vidre, Vilajuïga amb157 kg/hab, en quan paper i cartró, La Jonquera amb271 kg/hab i envasos lleugers, Sant Quintí de Mediona amb 35 kg/hab.

En quan als municipis de menys de 500 habitants, Marganell en primer lloc amb 947 kg/hab. Per fraccions, orgànica, Tavernoles amb 270 kg/hab, en vidre, Palau-Sator amb 192 kg/hab, pel que fa paper i cartró, Marganell amb 149 kg/hab, i envasos lleugers, Sant Jaume de Frontanyà amb 69 kg/hab.

Terra Alta és la comarca amb menor generació de fracció resta, 148 kg/hab. Els primers en recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònica ha estat la comarca de l’Alt Camp amb 11,8 kg/hab.

Switch to mobile version