Autor Societat
30 juliol 2015 a 11:30

El SIDH de Montcada i Reixac atén una trentena de casos durant els primes mesos de funcionament

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

5 ja es troben tancats

Acte de presentació del SIDH // Imatge del web Gencat.cat

Acte de presentació del SIDH // Imatge d’arxiu del web Gencat.cat

El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) de Montcada i Reixac ha atès durant els seus primers mesos de funcionament una trentena de casos que es troben en diferents fases d’actuació.

D’aquests, 5 expedients es troben tancats, 3 validats i a l’espera de rebre resposta de l’entitat financera, 7 en fase de proposta (esperant que el servei Ofideute (Generalitat) doni la validació a la proposta), 10 es troben oberts i 5 casos més a l’espera que les persones interessades aportin la documentació necessària per iniciar el procés.

D’altra banda el SIDH ha atès una vintena de consultes telefòniques i presencials. La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Montcada i Reixac, Jessica Segovia, ha destacat que ‘Treballem per incrementar l’atenció a les persones afectades per les hipoteques, ja que és molt important que no se sentin soles davant d’aquesta situació i que rebin suport en els tràmits; des d’aquest servei volem orientar-les i acompanyar-les en la presa de decisions, sempre buscant la millor opció per a les famílies’.

El SIDH va obrir portes a Montcada i Reixac al novembre del 2014 i és una atenció que presta l’Ajuntament conjuntament amb la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, els ajuntaments i els consells comarcals i la participació dels col·legis d’advocats. Es tracta d’un servei gratuït d’informació, assessorament i intermediació per a les persones o famílies amb problemes per fer front al pagament de la hipoteca del seu habitatge habitual. El SIDH pretén evitar, en la mesura del possible, la pèrdua de la vivenda per part de les persones afectades.

A Montcada i Reixac, el SIDH es troba situat a l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Montcada i Reixac (Avinguda de la Unitat, 6, segona planta). El personal administratiu, que atén de dilluns a divendres, de 9 a 13 h, pren nota de la situació de les persones que realitzen les sol·licituds i si és necessari les deriven a l’equip d’advocats  que col·labora durant dos dies a la setmana amb el servei. El SIDH és complementari al servei de mediació hipotecària que Creu Roja ofereix a la Mancomunitat Intermunicipal formada per Ripollet, Cerdanyola i Montcada i Reixac.

Els serveis que presta el SIDH són informació sobre les opcions existents per afrontar els problemes de pagament del deute hipotecari, assessorament personalitzat, proposta d’una possible solució per fer compatible el manteniment de l’habitatge amb la situació econòmica actual, intermediació amb les entitats financeres i derivació al Servei d’Orientació Jurídica per a la sol·licitud d’assistència en casos de procediments judicials oberts.

Es pot contactar amb el SIDH al telèfon 935 726 496 o al correu electrònic 

2 Flares Twitter 1 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×