Autor Societat
6 Juliol 2015 a 16:00

Els embassaments de les conques internes comencen l’estiu al 85%

Aquesta xifra representa 2 punts més que l’any passat

Embassament de Sau I// matge cedida per la Generalitat

Embassament de Sau I// matge cedida per la Generalitat

Els embassaments de les conques internes se situen, a principis de juliol, al 85% de la seva capacitat, emmagatzemant un total de 590 hm3. Aquest volum és lleugerament superior al registrat durant les mateixes dates de l’any passat, quan les reserves embassades eren del 83% i 576 hm3, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Tot i que el volum de reserves actual es garanteixen totes les demandes ordinàries per a un període d’uns 14 mesos però el darrer mes s’ha constatat un lleuger descens de reserves per la falta de pluges, l’augment de les temperatures i l’increment de demandes típic de l’estiu.

El sistema Ter-Llobregat, que abasteix a uns 5 milions d’habitants, se situa actualment al 85% de la seva capacitat amb un volum gairebé idèntic al de fa un any. Els embassaments del Ter estan al 86%, 3 punts i 12 hm3 més que fa un any, mentre que els del Llobregat se situen al 85%, 4 punts i 8 hm3 menys que fa un any. Les principals demandes d’aquest sistema per als propers mesos són l’abastament domèstic, el reg agrícola i els usos ambientals.

L’embassament de Darnius Boadella al Alt Empordà està al 80% amb 49 hm3. Les principals demandes d’aquest embassament per als propers mesos són l’abastament domèstic, els usos agrícoles i el cabal ambiental del riu la Muga. Pel contrari, el sistema Siurana-Riudecanyes disposa de menys reserves que l’any passat amb un 80% amb més de 14 hm3 emmagatzemats. Les demandes d’aquest sistema són l’abastament domèstic i els usos agrícoles.

Per últim, l’embassament de Foix, que destina part dels recurs emmagatzemat a usos agrícoles es troba al 92%, un volum lleugerament inferior al registrat fa un any. Tot i que Catalunya disposa d’altres fonts d’abastament que han incrementat la garantia en un 30% al sistema Ter-Llobregat en els darrers anys cal continuar fent un ús racional i responsable de l’aigua.

Switch to mobile version