Autor Societat
8 Juliol 2015 a 17:00

Els Mossos desarticulen una banda que havien assaltat una vintena d’empreses

A Montcada i Reixac es va registrar un domicili 

 

Grup Criminal que assaltava empreses // Imatge de @mossoscat

Grup Criminal que assaltava empreses // Imatge de @mossoscat

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud, van detenir vuit homes d’edats compreses entre 27 i 46 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de dinou robatoris amb força a empreses del Baix Llobregat, l’Anoia i Barcelona i dos robatoris de vehicles. Als arrestats se’ls imputen els delictes d’organització criminal i robatori amb força.

A finals de l’any passat es va iniciar la investigació després que el Grup Operatiu de Robatoris Especialitzats detectés un increment de robatoris amb força en empreses, naus industrials o comerços de la zona. Mitjançant el mètode del “butrón” accedien als locals amb la intenció d’arribar a la caixa forta, tot i que pel camí s’enduien tot allò que esl interessava.

Des d’un primer moment la Policia va sospitar que darrera dels robatoris hi havia un grup altament especialitzat. El grup localitzava i estudiava detalladament els seus objectius, arribant inclús a accedir a les empreses amb diferents excuses com ara entregar un currículum, simular ser operaris d’empreses de telecomunicacions o seguretat o presentar-se com a potencials clients. Tot amb l’objectiu d’observar els sistemes de vigilància i la distribució de l’interior de  l’empresa.

El grup estava altament jerarquitzat. En aquest sentit Un dels integrants s’encarregava de robar i conduir els vehicles que usaven, d’altres s’encarregaven de facilitar i amagar les eines que emprava el grup per forçar els accessos. Tenien especialistes en fer els “butrons” i forçar caixes fortes, així com gent preparada per poder desactivar els sistemes d’alarma  i finalment contaven amb un responsable que dirigia ‘in situ’ cada robatori.

Al juny, els Mossos van realitzar  deu entrades i escorcolls simultanis en les localitats de Masquefa, Barcelona, Hospitalet de Llobregat, Esplugues i Montcada i Reixac i van detenir vuit membres del grup.  A les entrades s’hi van localitzar eines i estris utilitzats en els robatoris, algun d’ells molt especialitzat i objectes relacionats amb les diverses denúncies presentades.

El centre d’operacions des d’on es planificaven els robatoris es trobava a Castelldefels, on alguns membres del grup passaven desapercebuts entre els estiuejants. El 25 de juny es va entrar en el domicili on s’hi va trobar una gran quantitat d’eines i instruments com ara inhibidors d’alarmes, llances tèrmiques, rossinyols, claus falses, etc. En aquesta ocasió es van detenir a dos membres més del grup.

D’altra banda, el Cos Nacional de Policia va detenir un altre membre del grup, aquest cop a Madrid, ja que li constava una ordre de detenció dels Mossos en relació amb aquesta investigació.

Fins el moment s’han detingut onze persones amb nombrosos antecedents policials per fets similars. La investigació, però, es manté oberta i resta pendent la detenció de quatre persones més.

El jutge va decretar l’ingrés a presó per tres detinguts i va decretar llibertat amb càrrecs per la resta.

 

Switch to mobile version