Autor Política
27 Juliol 2015 a 14:00

En campanya a dos mesos de les eleccions

Bellaterra per la independència i l’ANC Cerdanyola ocupen els carrers

Parada de l’ANC Cerdanyola, dissabte a la plaça d’Abat Oliba. La primera setmana de setembre muntaran més parades per inscriure’s l’11 de setembre

Parada de l’ANC Cerdanyola, dissabte a la plaça d’Abat Oliba. La primera setmana de setembre muntaran més parades per inscriure’s l’11 de setembre // Foto: Judit Josa

Com cada dia 27 de mes, inclòs l’agost, Bellaterra per la independència organitza actes al Centre Cívic. Aquesta nit, si el temps ho permet, hi haurà sessió de cinema a la fresca amb la projecció, a partir de les 22 h, de la pel·lícula francesa Benvinguts al Nord, de Dany Boom.

Per la seva banda, l’ANC Cerdanyola per la independència ha sortit al carrer els darrers 15 dies de juliol. Dimecres celebra la darrera assemblea abans del descans estiuenc amb la fita d’haver omplert quatre dels cinc autocars que l’organització té previst llogar per la manifestació de l’11 de setembre a la Meridiana.

Dissabte a la tarda mitja dotzena de voluntaris estaven a la plaça d’Abat Oliba repartint fulletons amb l’argumentari independentista.

Es tracta de convèncer indecisos i sobretot d’atacar al moll de la por, expliquen, i per això, els fulletons intenten demostrar que en una Catalunya independent se seguiran cobrant les pensions o bé que el nou estat serà viable econòmicament. De la identitat, poca cosa.

A Bellaterra, en canvi, la comèdia que projecten aquesta nit, una de les més taquilleres a França, gira al voltant dels perjudicis sobre els pobles i les llengües. La trobada, que inclou com a prèvia la projecció de l’audiovisual Independentisme Bellaterrenc, prepara la propera contesa electoral i els seus organitzadors volen posar èmfasi en el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S.

Primer vam reclamar el dret a decidir, i després la independència davant la negativa a exercir el dret democràtic de votar”, recorden amb un audiovisual que testimonia a través d’imatges aportades pels propis bellaterrencs, el compromís de cada un d’ells, des de les primeres consultes populars fins a les eleccions d’aquest setembre. A dos mesos de les eleccions, l’olla comença a bullir.

L’ANC espera recollir dimecres a l’Associació de Veïns de Sant Ramon (20.30 h) idees per les accions al carrer del dia 6 de setembre i l’acte polític del dia 7. Amb aquests actes finalitzarà a Cerdanyola la campanya Ara és l’Hora. On tot comença , si bé el que més convé són voluntaris, explica dissabte al capdavant de la parada de l’ANC, Joan Carles Viladot.

No s’ha de perdre de vista que el procés i la construcció d’un nou país comença de baix a dalt” havia dit un dels participants en la trobada espontània de sobiranistes a Les Fontetes, la setmana passada. Engrescar activistes és un dels objectius de les entitats; faltarà gent en l’organització d’actes i també en els col·legis electorals, el dia de les eleccions, com a apoderats.

La primera parada és, de nou i esperen que per darrera vegada, la manifestació de l’11 de setembre. “Vine amb nosaltres a la Meridiana”, animen des de Cerdanyola a participar en el que ja s’ha definit com un “acte èpic per la independència”.

Durant la primera setmana de setembre, els voluntaris tornaran a muntar paradeta a les places de Viladomat i Abat Oliba i del pla de les Alzines, a més del carrer de Sant Ramon, entre altres indrets. En la manifestació de la Diada, l’entitat local té assignat el tram 66, que simbolitza l’educació i la cultura, i farà reserves de places pels autocars. De moment encara n’hi ha de lliures, tot i que ja “anem pel cinquè”, confirma Viladot. L’autocar té un cost de 10 euros per persona i és imprescindible inscriure’s en la web de la via catalana.

L’acció que es proposa no és senzilla: amb motiu de la Diada de Catalunya l’ANC fa una crida per omplir l’avinguda de la Meridiana de Barcelona, des del Parc de la Ciutadella, al Parlament de Catalunya, fins al final de la via.

Segons una demostració virtual que l’ANC fa córrer per les xarxes, primer es podrà veure un mosaic blanc, que estarà format per tots els manifestants i, progressivament, aquest s’anirà omplint de colors per trams. La via s’ha dividit en 135 trams, tant escons com té la Cambra catalana, i cada un d’aquests simbolitza un anhel per construir un país nou. El desig de fer net i de cohesió social està en l’ADN del procés, recorden. El temps estimat per completar l’acció és d’una hora aproximadament, segons Viladot.

Switch to mobile version