Autor Política
31 juliol 2015 a 18:00

La Diputació de Barcelona ja ha aprovat el seu cartipàs

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

S’ha informat de la creació de cinc vicepresidències i del nou organigrama

Ple extraordinari // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

Ple extraordinari // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha aprovat el seu cartipàs que determina la nova estructura organitzativa d’aquesta Corporació constituïda el passat 15 de juliol. En el Ple extraordinari s’ha informat de la creació de cinc vicepresidències i el nomenament dels vicepresidents primer, segon, tercer i quart, i s’ha donat llum verda a un nou organigrama estructurat en cinc àrees executives, sota la presidència de Mercè Conesa.

El nomenament estipula que el vicepresident primer serà l’alcalde de Moià, Dionís Guiterras (ERC), i encapçalarà l’Àrea de Territori i Sostenibilitat; el segon, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells (CDC), i serà el titular de Desenvolupament Econòmic Local; el tercer, l’alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol (ERC), i presidirà l’Àrea de Cultura, Educació i Esports, i la quarta, l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó (CDC), i encapçalarà l’Àrea d’Atenció a les persones.

CDC i ERC van presentar, el 14 de juliol, un acord per a la governabilitat de la Diputació que estableix quatre grans prioritats de l’acció de govern: les polítiques socials, les polítiques econòmiques, la transparència i el rendiment de comptes de tota l’acció pública.

En el Ple també s’han donat a conèixer els presidents i portaveus de cada formació política. De CiU, el president és Joaquim Forn i el portaveu, Joan Carles Garcia Cañizares; d’ERC-AM, Josep Ramon Mut (president), Jordi Fàbrega (portaveu), i Isaac Albert (portaveu adjunt); de PSC-CP, Núria Marín (presidenta), Pilar Díaz (portaveu), i Ana María del Puy del Frago (portaveu adjunta); d’Entesa, Alexandra Sevilla (presidenta), Arnau Funes (portaveu), i Carles Rodríguez (portaveu adjunt); del PP, Xavier García Albiol (president), Ramon Riera (portaveu), i Manuel Reyes (portaveu adjunt); de C’s, Miguel Ángel Ibáñez (president), Sonia Sierra (portaveu), i Salvador Tovar (portaveu adjunt); i de la CUP-PA, Laia Sabater (presidenta), Maria Rovira (portaveu), i Joaquim Jesús Duran (portaveu adjunt).

La Diputació està formada per 51 diputats, entre ells, 14 de CiU, 11 d’ERC-AM, 10 de PSC-CP, 7 d’ENTESA, 3 de PP, 3 de C’s i de la CUP-PA.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×