Autor Sanitat
21 Juliol 2015 a 11:30

Les escoles i la xarxa de clavegueram pública de Montcada i Reixac reben un tractament per combatre el mosquit tigre

Serà durant juliol, agost i setembre

Tractament contra els mosquits // Imatge de l'Ajuntament de Montcada i Reixac

Tractament contra els mosquits // Imatge de l’Ajuntament de Montcada i Reixac

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Montcada i Reixac està duent a terme un nou tractament a les clavegueres i als centres educatius per acabar amb les larves del mosquit tigre i de l’autòcton. Aquesta actuació es porta a terme arran de l’estudi sobre la presència de d’aquest insecte a la ciutat que va realitzar Centre de Control de Mosquits del Baix Llobregat, promogut per la Diputació de Barcelona. Cal recordar que aquesta , espècie provoca moltes molèsties per les seves picades i pot acabar esdevenint una font de transmissió de malalties.

Durant aquest mes i fins el setembre s’aplicarà aquest nou tractament per tal d’eliminar o minimitzar la presència de l’insecte als centres escolars i a espais de la via pública durant els mesos estivals i un cop comenci el nou curs. Aquets tractament és respectuós amb el medi ambient i el producte actua sobre els mosquits i no sobre la resta d’insectes i altres éssers vius.

La calor de les darreres setmanes ha contribuït a la reducció de les larves del mosquit a la xarxa de clavegueram ja que l’aigua s’evapora a les reixes de la via pública. Tot i així, per tal de minimitzar la presència dels mosquits als domicilis, és necessari revisar els espais exteriors dels habitatges perquè no s’acumuli aigua durant 5 dies o més a objectes com plats per recollir l’aigua dels testos, mobiliari de jardí, dipòsits d’aigua, entre d’altres.

Switch to mobile version