Autor Economia
20 Juliol 2015 a 09:00

Les Societats de Garantia, CaixaBank i el Ministeri d’Indústria injecten 662 milions a pimes

Més de 7.500 empreses aconseguiran finançament

Signatura del conveni // Imatge cedida per CaixaBank

Signatura del conveni // Imatge cedida per CaixaBank

Les 20 societats de garantia recíproca que operen a Espanya, representades per la Confederació Espanyola de Societats de Garantia Recíproca (SGR-CESGAR), el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme (a través de CERSA) i CaixaBank, van signar un conveni que ajudarà a impulsar l’activitat econòmica empresarial, injectant finançament a més de 7.500 companyies. Aquesta aliança permetrà la concessió de préstecs en millors condicions,a partir de la línia pactada, de 662 milions d’euros.

A la signatura hi han participat Begoña Cristeto, secretària general d’Indústria i de la Petita i Mitja Empresa, Víctor Audera, director general d’Indústria i president de la Compañía Española de Reafianzamiento (CERSA), Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, i José Rolando Álvarez Valbuena, president de SGR-CESGAR.

El conveni, que té com a principal objectiu recolzar l’activitat de les pimes, es va signar amb la finalitat d’enfortir el teixit empresarial espanyol i donar majors facilitats a la seva internacionalització. Per això, es busca desenvolupar productes de qualitat que facilitin finançament adequat, dintre del termini i en la forma escaient, a les necessitats de cada companyia, la qual cosa permetrà que les operacions es formulin en condicions avantatjoses.

El document signat fixa les bases de col·laboració entre CaixaBank i les 20 societats de garantia, representades per SGR-CESGAR, i agilitzarà el disseny d’una oferta global conjunta de serveis que recolzi l’impuls de la iniciativa privada per, d’aquesta manera, contribuir a la millora de la seva gestió, productivitat i innovació tecnològica, facilitant la seva implantació. Entre els serveis comuns a prestar per part del banc i les SGR es troben pòlisses de crèdit, préstec i arrendament financer (leasing), avanç de subvencions públiques, operacions de bestreta i descompte comercial, factoring i confirming i finançament internacional.

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través de CERSA, recolza l’activitat de les 20 societats de garantia recíproca a través del reaval. CERSA resulta fonamental en el sistema de garanties al nostre país, ja que cobreix una part molt significativa del risc que assumeixen les pimes, els autònoms i els emprenedors en cada aval. CERSA compta amb aportacions anuals a càrrec dels pressupostos del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, que s’han incrementat en més del 60% des de l’any 2012. La companyia estatal té, a més, el respatller del Fons Europeu d’Inversions (FEI).

Les SGR maximitzen l’eficiència de les aportacions públiques per a la promoció de les empreses, a causa de l’efecte multiplicador lligat a la seva activitat. Segons les xifres de CERSA, per cada euro d’inversió pública d’aquesta companyia, es generen prop de 40 euros de finançament a pimes.

Switch to mobile version