Autor Societat
25 agost 2015 a 14:00

Els Bombers i les empreses de serveis bàsics signen un conveni per potenciar la coordinació

3 Flares 3 Flares ×
Escoltar

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit l’acte de signatura

Signatura conveni // Imatge cedida per la Generalitat

Signatura conveni // Imatge cedida per la Generalitat

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presidit l’acte de signatura del conveni  entre la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments i les companyies Gas Natural Distribución, Endesa i Aigües de Barcelona en matèria de coordinació davant de situacions d’emergència a la via pública.

Jordi Jané ha destacat: “Aquest conveni suposa un avenç significatiu en matèria de seguretat i prevenció”.  A més, el conseller ha posat en valor la tasca dels Bombers de la Generalitat i de les empreses signants del conveni així com dels ajuntaments.

En quan el conveni, que preveu la creació d’una comissió de seguiment, Jané ha dit: “Confio que aquesta comissió que es reunirà de manera trimestral per permetre un marc per millorar la resposta en cas d’emergència”.

 

El conveni potenciarà la protecció a la ciutadania, com la seguretat, a través d’una millor coordinació entre els Bombers de la Generalitat i els operadors en la resolució de situacions d’emergència a la via pública per reduir els riscos potencials de les intervencions. També, promourà la formació dels agents actuants en les emergències, l’intercanvi d’informació i l’optimització dels recursos assignats a les incidències.

A través del conveni s’ha creat un protocol operatiu que recull que en cas de treballar en la resolució d’una emergència, els Bombers de la Generalitat i totes les empreses activades, formaran part en conjunt del dispositiu de resolució de l’incident i restaran al lloc fins que no es disposi del diagnòstic final de la incidència.

El conveni ha comptat també amb la participació de l’Institut Cerdà, atès que ha sorgit en el marc del Servei de Suport a la Gestió de Crisis (SSgC). Aquesta és una iniciativa impulsada per l’Institut Cerdà i basada en la col·laboració permanent entre un conjunt de grans empreses i les Administracions Públiques, amb la finalitat d’anticipar, prevenir i minimitzar els impactes de les crisis.

El conveni l’han signat el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés; el director general d’Aigües de Barcelona,Ignasi Escudero; la directora general d’Endesa Catalunya, Isabel Buesa i el director de Gestió Tècnica del Sistema de Gas Natural Distribución, Raül Font. A l’acte de signatura també hi han assistit la directora de la Divisió de Serveis de Resiliència i Emprenedoria de l’Institut Cerdà, Elisabet Viladomiu, i el subdirector general Operatiu dels Bombers de la Generalitat, Albert Vilanova, així com representants municipals i d’altres autoritats i comandaments operatius.

Des del punt de vista tècnic el conveni aborda les accions a dur a terme amb rapidesa i la màxima seguretat possible, tant per als actuants com per a la població. El conveni estableix que, en cas d’activació, el comandament operatiu dels Bombers de la Generalitat serà qui validarà les actuacions necessàries per gestionar la situació d’emergència, atenent l’assessorament tècnic de les companyies. En la mateixa línia, les actuacions de tots els agents implicats (depenent del servei) respectaran en tot moment les mesures de seguretat corresponents. Cada part signant del conveni es farà responsable de que l’equipament de protecció personal, la formació i la idoneïtat del material emprat per cadascú en les intervencions respongui a la naturalesa d’aquesta intervenció, en base a la corresponent anàlisi de risc per a aquestes situacions.

Al principi, com a prova pilot, el conveni s’aplicarà als municipis de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Esplugues de Llobregat.

Posteriorment, també s’implementarà a les ciutats de Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Gavà, Begues, Castelldefels i Sitges (les Botigues de Sitges).

Per tal de millorar la informació amb aquests municipis, el proper mes de setembre estan previstes sessions d’informació i treball, on representants dels Bombers de la Generalitat, d’Endesa, Gas Natural Distribución, Aigües de Barcelona i l’Institut Cerdà informaran sobre els aspectes operatius i tècnics del conveni a representants i tècnics municipals.

 

 

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×