Autor Societat
14 Agost 2015 a 10:00

La Generalitat destina 5 milions d’euros a la Xarxa Emprèn

L’objectiu és donar suport als emprenedors

Emprenedors // Imatge del web de Xarxa Emprèn

Emprenedors // Imatge del web de Xarxa Emprèn

La Generalitat de Catalunya destinarà enguany 5 milions d’euros a la Xarxa Emprèn, el conjunt d’entitats de Catalunya que ofereixen suport als emprenedors del país, amb l’objectiu de reforçar les actuacions d’aquests organismes, mitjançant els quals es dóna suport als emprenedors per crear, consolidar i fer créixer les seves empreses.

La Xarxa Emprèn és una iniciativa emmarcada en el Catalunya Emprèn, un programa que té l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa, activant les capacitats del país per crear noves empreses i generar ocupació. La xarxa està formada per 130 entitats de tot el país, entre  administracions locals, col·legis professionals, gremis, cambres de comerç, escoles de negoci i universitats.

Així s’alineen tots els actors i els recursos existents a Catalunya utilitzant mecanismes de cooperació publico.¡-privada que permetin optimitzar els resultats obtinguts en el camp del suport dels emprenedors. La Xarxa Emprèn va atendre més de 35.000 emprenedors de tot el país i va donar suport a la creació de 4.500 empreses.

La Xarxa Emprèn ofereix suport per gestionar tràmits i orientació sobre els serveis i recursos que estan a disposició de les persones emprenedores, així com assessorament en l’avaluació i elaboració de pla de d’empresa.

A més acompanya les noves empreses durant els 3 primers anys de vida per garantir-ne la seva consolidació i ofereix formació en competències de gestió empresarial. Algunes entitats també compten amb vivers d’empreses, serveis de traspàs de negocis i mediació per accedir al finançament.

Switch to mobile version