Autor La recepta
12 Agost 2015 a 12:00

Mandonguilles de bacallà

mandonguilles_de_bacalla01

Ingredients:

  • 400 g – Retalls de bacallà dessalat
  • 25 g – Farina
  • 1 tros – Pa remullat amb llet
  • 1 – Ou
  • 1 – All trinxat
  • Julivert trinxat
  • Vi ranci
  • Pebre
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • Per fer la picada:
  • 1 grapat – Avellanes
  • Safrà
  • Alls
  • Julivert

Preparació:

Escaldeu el bacallà, refredeu-lo, esmicoleu-lo i piqueu-lo al morter.
Barregeu-lo amb el pa, l’all, el julivert, l’ou, un pols de farina, sal i pebre.
Amb aquesta barreja feu les mandonguilles, enfarineu-les i fregiu-les.
En una cassola poseu-hi una mica d’oli de fregir-les, hi desfeu la picada deixatada amb el vi ranci, ho mulleu amb aigua i hi afegiu les mandonguilles fins que quedin cuites.

Variacions:
En lloc d’aigua es pot fer servir brou de peix.
Es poden fer també amb salsa de tomàquet.

Font: Corpus Culinari Català

Switch to mobile version