Autor Política i Economia
29 Agost 2015 a 11:00

Rumba catalana per animar l’11 de Setembre

L’ANC posa en marxa dilluns la campanya ‘Escalfant motors’

Roda de premsa ahir de l'ANC Cerdanyola al bar Grau

Roda de premsa ahir de l’ANC Cerdanyola al bar Grau // Foto: Judit Josa

Una festa oberta i participativa culminarà diumenge vinent a la plaça d’Abat Oliba la campanya de Cerdanyola per la Independència-Assemblea Nacional Catalana (ANC), ‘Escalfant motors’. L’entitat confia caldejar en els propers dies l’ambient per a la gran mobilització de la Diada de l’11 de setembre a Barcelona i les eleccions autonòmiques del 27 de setembre.

Malgrat que amb la Diada del 2015 es compliran ja 4 anys de festa nacional reivindicativa, “hi ha més il·lusió que mai” va constatar ahir el membre de l’executiva de l’ANC, Josep Maria Martínez. Acompanyat pels també dirigents de l’entitat, Bernat Gastón i Enric Llaugé, l’ANC va detallar al Bar Grau la campanya per “fer caliu” a Cerdanyola de cara a la mobilització.

Qui vulgui comprar la camiseta per la Diada o fer-se amb una de les poques places d’autocar disponibles per desplaçar-se a la Meridiana l’11-S ho podrà fer a partir d’aquest dilluns i els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre, en què l’ANC muntarà en places i carrers paradetes informatives.

L’ANC Cerdanyola flotarà 5 autocars per a la mobilització, amb tot, ahir, van admetre haver “fet curt”, perquè a dues setmanes de l’11-S les places estan pràcticament cobertes i les samarretes s’estan venent a un ritme molt superior que l’any passat. “Preveiem haver-les exhaurit a finals de setmana” va afegir Llaugé, que va recordar que només es poden encarregar fins el dia 3 de setembre.

En la festa de final de campanya, diumenge d’11 a 14 hores, hi intervindrà Carme Forcadell, número dos de la llista de Junts pel Sí, Xavi Oca, de la Cup-Crida constituent i la regidora Elvi Vila.

També hi serà present l’alcalde Carles Escolà i dirigents de les sis forces polítiques sobiranistes que abans de les eleccions van donar suport al procés. L’ANC hi convidarà representants de les 36 entitats que al 2014 van adherir-se a les campanyes de l’ANC.

Amb tot, les intervencions polítiques, a partir de les 12 h, i els actes més reivindicatius s’intercalaran amb accions festives com una batucada, pallassos o animació per la canalla.

Volem que sigui una festa oberta, participativa i per a tothom”, van matissar ahir els membres de l’ANC. No en va la festa, durant la qual es rifarà un singular cotxe d’slott, amb motius independentistes, porta per nom “Vermut per la República Catalana”.

L’actuació del grup de rumba Peret Reyes posarà punt i final a la festa, d’acord amb la filosofia d’obertura i el tret lúdic que es vol aconseguir. En el transcurs del vermut, els participants podran deixar constància dels seus anhels i desitjos de país nou en uns punters.

Amb aquestes accions i al llarg dels propers dies l’entitat espera “fer caliu fins a l’11 i el 27 de setembre” i “rematar les últimes places d’autocar i, si en queden, les samarretes” va dir explicar Llaugé.

Durant la roda de premsa també es va valorar l’ingrés efectiu de Cerdanyola a l’Associació de Municipis per la Independència. Bernat Gastón va mostrar la satisfacció de l’entitat després que el darrer ple municipal de juliol aproves instal·lar dues estelades a les entrades de Cerdanyola.

Segons l’ANC, l’acció dona visibilitat a les noves sensibilitats sorgides en les eleccions municipals, en què un 56% dels votants van decantar-se per una de les candidatures favorables al procés sobiranista. “No vam volem fer soroll ni crear discordances, al contrari”, van dir ahir referent a la proposta de penjar les dues estelades.

Segons Gastón, molts ciutadans exclosos amb els símbols oficials se senten ara representats amb aquestes banderes, que no seran col·locades, va recordar, de forma excloent.

L’entitat va voler deixar clar també que assumeix totes les despeses de la instal·lació, inclosos els màstics, en contra del que va afirmar el grup de Ciutadans en el darrer debat plenari.

Switch to mobile version