Autor Política i Economia
8 Setembre 2015 a 11:00

Albiol es presenta com el millor garant de la unitat i crida a mobilitzar-se

El candidat del PP català se sotmet a l’escrutini dels cerdanyolencs

El candidat popular, Xavier García Albiol amb Manuel Buenaño, ahir al Mesón Vizcaino

El candidat popular, Xavier García Albiol amb Manuel Buenaño, ahir al Mesón Vizcaino // Foto: Judit Josa

A Xavier García Albiol no li agraden els mítings. Convençut que els polítics han de trepitjat carrer, el candidat del PP a la Generalitat prefereix el tu a tu. Ahir va traslladar la recepta aplicada, va explicar, quan era alcalde de Badalona i es va sotmetre a les preguntes d’un centenar i mig llarg de cerdanyolencs .

El Mesón Vizcaino, un restaurant del centre, es va omplir de veïns, alguns van expressar el seu temor per les pensions i els estalvis en un hipotètic estat independent, altres van voler debatre amb l’ex alcalde de Badalona les polítiques impositives del govern central i tres joves, van intentar posar-los sota les cordes.

Al fil de les preguntes dels oients, plantejades en blocs de tres en tres, Albiol, va teixir un discurs amb el no a la independència com a tema central. L’acompanyava el seu director de campanya, el cerdanyolenc Manuel Buenaño.

És un error pensar que el 27.-S no passarà res” va replicar el candidat a un oient, aprofundint l’argument que en aquestes eleccions cal anar a votar en massa per vèncer els independentistes.

“Els qui defensem Catalunya dins d’Espanya som molts més, però si ens quedem a casa, pensant que les autonòmiques no són importants, que l’important són les Generals, els hi donarem la victòria”, va insistir.

El cap de llista popular, que va tenir ocasió de celebrar els resultats de les darreres enquestes electorals, ja que segons va explicar, apunten que la formació sigui “la segona força política del 27-S”, va proclamar-se des del minut zero el millor defensor pels “homes i dones” que, com ell, se senten “catalans i espanyols” i “no volem renunciar a l’actiu d’Espanya”. “El que passi al 27-S dependrà de nosaltres”, va reblar.

Albiol va advertir contra la inestabilitat que provocaria la consolidació del procés i dels centenars i milers de llocs de feina que podrien perdre’s. Així va insistir un cop i un altre en un intent de mobilitzar a tots els que creguin en una Catalunya forta dins d’Espanya, amb independència de la seva ideologia.

Nou model de finançament

Crític amb la política de subvencions de la Generalitat, que va titllar de partidista, el candidat va defensar un millor model de finançament a Catalunya. Aquesta però ha d’estar condicionada perquè els diners “no es destinin a crear estructures d’Estat, ni ambaixades o a subvencionar entitats privades com l’ANC”. Els diners s’han de destinar a “hospitals, a carreteres, al que necessiten els homes i les dones de Catalunya”, va puntualitzar. El candidat va criticar la falta d’idees clares dels socialistes i a Albert Ribera, per haver marxat quan el “que toca es defensar als homes i dones que ens sentim espanyols al Parlament de Catalunya”, va opinar.

En referència a la política econòmica del govern central, Albiol va defensar que Espanya era el país on es generava més nous llocs de treball. De cada 3 llocs de feina creats a Europa, un és en territori espanyol va dir, i va recordar que l’estiu del 2012 s’havia estat al punt de ser rescatats. “Tu ho ha has fet molt bé a Badalona però Madrid no t’ha acompanyat”, li havia dit l’espectador que va originar la rèplica. Altres van retreure-li la seva política en immigració o van inquirir-li sobre les polítiques de gènere. Albiol ni va immutar-se i va mantenir-se en el seu discurs, només iniciar-se l’acte ja havia deixat les normes clares: que pregunti qui vulgui, breu i concís, i que ningú repliqui, “les contestes les dono, jo”.

Switch to mobile version