Autor Cultura
12 Setembre 2015 a 11:00

Amb la música de Billie Holiday a coll

Angue Jazz interpreta a Tàrrega els temes d’un espectacle familiar dedicat a la cantant

Imatge promocional de l'espectacle De Billy a Billie, vacances d'un estiu

Imatge promocional de l’espectacle De Billy a Billie, vacances d’un estiu // Foto: Natàlia Sánchez

Angue Jazz és un trio cerdanyolenc format per Rocío-Angue Eson, nova promesa de les veus negres catalanes, el pianista Ernesto Olvera i el saxo alt Ignasi Morral.

Han estat seleccionats pel Festival Internacional Jazz de Barcelona 2015  i a la tardor inauguren el Festival Internacional Blues de Cerdanyola. Angue actua aquest diumenge, a les 13 h, a la cafeteria Ateneu de Tàrrega, on s’està celebrant Fira Tàrrega, en un concert especial: hi presenta els temes de l’espectacle per a tots els públics de Billy a Billie, vacances d’un estiu.

L’obra, que esta dirigida per Txell Roda, és un homenatge a la cantant de jazz Billie Holiday, de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement. De Billy a Billie, vacances d’un estiu s’estrena el 7 de novembre al Teatre-Centre Cultural de Vilanova del Vallès. És el primer espectacle per a tots els públics que s’inspira en la música d’una de les grans dives del jazz, amb la intenció d’acostar aquest gènere musical als infants.

Els músics Rocío-Angue Eson, Ernesto Olvera i Ignasi Morral, que han impulsat la creació de l’obra i formen part del repartiment, interpreten a Tàrrega temes de Billie Holiday inclosos a l’espectacle, en un avançament de l’estrena.

En el concert d’aquest diumenge a la cafeteria Ateneu, l’actriu i ballarina Sara García2, que actua en l’obra, acompanyarà als tres músics amb els seus moviments.

L’espectacle

En De Billy a Billie, vacances d’un estiu, García2, dóna vida a Billy Trobat. La protagonista, una jove promesa de la dansa, hereta una casa d’un pare absent. Durant una visita a la nova propietat, s’adona que la casa ja té els seus okupants.

 Les històries d’uns personatges peculiars, una rodamón que beu massa i uns músics de jazz, a l’ombra, s’entrellacen de forma inesperada amb la de la protagonista en un espectacle amb dosis d’humor, dansa i sobretot molt blues, swing, all that jazz. L’acció transcórrer en unes caloroses vacances (Holiday) d’un estiu qualsevol i planteja també una reflexió sobre les addicions.

De Billy a Billie, vacances d’un estiu és la segona producció de la companyia Oh la là, que el desembre del 2014 va fer una primera aproximació al món de Billy Holiday i de les dives del jazz. D’aquest gènere musical beuen compositors i intèrprets contemporanis que nens , joves i no tan joves es baixen al mòbil  com ara Amy Winehouse, Adele o Selah Sue.

Angue jazz, fanàtics de Billie Holiday a qui cantants d’ara deuen molt, creu que ha arribat l’hora de descobrir el seu llegat també al públic familiar i juvenil.

Switch to mobile version