Autor Cinema, teatre i televisió
29 setembre 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: El gran Gatsby

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

Una posada en escena massa ostentosa

El gran Gatsby

El gran Gatsby

DRAMA. AUSTRALIA. Estrena: 2013. Dirigida per: Baz Luhrmann. Repartiment: Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Amitabh Bachchan Duració: 143 min

Fins on series capaç d’arribar per l’amor de la teva vida? Jay Gatsby – interpretat per un excel·lent Leonardo DiCaprio – ho abandona tot per tal de convertir-se en l’home que la seva estimada Daisy Buchanan necessita. El gran Gatsby mostra una història d’amor que traspassa la coherència i la sensatesa.

Davant una novel·la com El gran Gatsby (F. Scott Fitzgerald) un director com l’australià Baz Luhrmann veu l’oportunitat de fer un desplegament de mitjans que mostrin la seva peculiaritat com a realitzador. Però el que Luhrmann no va tenir en compte és que una història com la de Gatsby el que demana és ser explicada per les interpretacions dels actors. En aquest cas Luhrmann utilitza l’ostentositat de Jay Gatsby com excusa per mostrar un excés de colors i llums combinat amb una música massa moderna per una Nova York dels anys 20. El single del film “Beautiful and young” interpretat per Lana del Rey n’és l’exemple més clar.

Tot i la desastrosa posada en escena, el film manifesta acuradament, a través del guió, la narració de F. Scott Fitzgerald. Quan Nick Carraway (Tobey Maguire) explica  al seu terapeuta la història del gran Gatsby mentre mira a l’horitzó les imatges de les festes i Jay Gatsby apareixen en la imaginació de l’espectador abans que Luhrmann els hi doni vida.

Cristina Nocete

@crisnocete

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×