Autor Cultura
28 Setembre 2015 a 13:00

El cap de setmana de teatre MAC&XIC omple Can Domènech

Vuit de les nou representacions teatrals fan el ple

APicirc, joc de la companyia Pessic de Circ instal·lat al patí del museu, diumenge,

APicirc, joc de la companyia Pessic de Circ instal·lat al patí del museu, diumenge // Foto: Judit Josa

La segona edició del cap de setmana de teatre MAC&XIC ha respost a les expectatives no només en l’assistència de públic sinó, sobretot, en la qualitat de les propostes presentades. Aquesta és la fotografia que ofereix l’organització del certamen en les primeres valoracions i a falta del recompte d’entrades venudes. La presidenta de Bambalina, Rosa Maria Soler confia que l’èxit assolit suposi la consolidació del cap de setmana teatral.

El programa garanteix la realització d’accions teatrals per a infants el darrer cap de setmana de setembre —tradició a Cerdanyola des de fa més dues dècades— quan no es celebra el Festival Internacional de Teatre infantil i Juvenil, de caràcter biennal des del 2011. Per les companyies de teatre, en la segona edició van estar representades Mercè Framis, Periferia Teatro, Fes-t’ho com vulguis, el Centre de Titelles de Lleida i Pessic de Circ, “Cerdanyola és un referent” en l’escena infantil.

La torre modernista de Can Domènech, seu del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC), es va omplir durant tot el cap de setmana de famílies amb nens, en especial diumenge al matí. Vuit de les nou representacions teatrals, algunes en sala i altres en una carpa instal·lada al patí, van exhaurir les entrades.

Resposta espectacular al joc

La instal·lació de joc Apicirc, destacada des de Bambalina pel seu concepte d’espai innovador, va cridar l’atenció de la canalla i dels vianants, diumenge, en què la resposta va ser “espectacular”. L’entrada al MAC, que presentava una insòlita imatge com a aparcament de cotxets de nadons, va estar a punt de col·lapsar-se en hores punta de la jornada electoral.

La capacitat d’atracció del MACXIC s’explica en part segons Soler, per “la seva ubicació al MAC”, situat al centre i en un dels carrer de vianants principals de Cerdanyola. Amb tot van ser moltes les famílies que durant aquest cap de setmana han descobert el museu i una de les seves joies, els vitralls de les Dames de Cerdanyola.

Emocions a for de pell

Els visitants van tenir també l’oportunitat de conèixer de primera mà part de l’oferta cultural i lúdica per a nens menors de 7 anys, amb la presència d’escoles i comerços que enguany han col·laborat en la difusió del cap de setmana teatral com El Musical, Somnis, Party per Tu i L’Aranya Llibreria.

Així mateix, la presidenta de la Fundació Xarxa, entitat a la que està adherida Bambalina, va visitar el certament i va destacar-ne la qualitat de la programació. De representacions com Piu-Piu, Kissu o Petjades en sortien infants amb el somriure a la boca. Les obres estaven totes adaptades a les edats malgrat que en espectacles de sala no era estrany tampoc escoltar algun plor. Emocions a flor de pell amb el MAC&XIC

Switch to mobile version