Autor Ensenyament
30 setembre 2015 a 15:00

El Consell Comarcal reclama la consignació pressupostària per poder acabar d’assignar les beques de menjador

3 Flares 3 Flares ×
Escoltar

Enguany hi ha hagut un increment de sol·licituds

Menjador escolar // Foto: Sergi Colomer

Menjador escolar // Foto: Sergi Colomer

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va adreçar ahir un escrit a la consellera Irene Rigau en el qual reclama al Departament d’Ensenyament que “pugui assignar de forma immediata la corresponent assignació pressupostaria per als ajuts de menjador corresponents al tram variable per tal de poder completar l’assignació de beques al territori”.

Aquest curs 2015-20165 ha experimentat un notable increment de les sol·licituds d’ajuts de menjador escolar, arribant a les 15.728 peticions. Actualment s’han assignat un total de 7.437 beques garantides, de les quals només 280 han estat del 100% del preu de l’àpat mentre que la resta, 7.157, han estat del 50%.

El president comarcal, explica que “des del Vallès Occidental estem preocupats per la situació que s’ha produït aquest curs escolar en relació a les beques de menjador. En aquests moments, i després de 15 dies d’haver-se iniciat les classes, a la nostra comarca encara hi ha 2.383 nens i nenes pendents de saber si podran disposar d’un ajut de menjador escolar. Es tracta de les beques de Codi 3, candidates al tram variable i per les quals el Departament d’Educació encara no ha determinat la consignació pressupostària a aquest Consell Comarcal”.

Ignasi Gimenez va traslladar a la consellera “la preocupació dels ajuntaments de la comarca a l’entorn d’aquesta qüestió. Darrera d’aquesta xifra, 2.883 possibles beques, hi ha centenars de famílies que estan a l’espera d’una resposta per part de l’administració. I com bé sap, moltes d’aquestes famílies viuen situacions econòmiques i socials difícils”.

3 Flares Twitter 1 Facebook 1 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×