Autor Economia
30 setembre 2015 a 14:00

El PIB tanca el segon trimestre amb un augment del 2,8%

3 Flares 3 Flares ×
Escoltar

El creixement s’explica per l’evolució de la demanda interna

Creixement econòmic // Imatge del web de Pixabay

Creixement econòmic // Imatge del web de Pixabay

El producte interior brut de Catalunya encadena set trimestres consecutius de creixements positius i tanca el segon trimestre del 2015 amb un augment del 2,8%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), aquest creixement s’explica principalment per l’evolució de la demanda interna, que experimenta un creixement del 3,6% interanual.

La taxa interanual de creixement del PIB català, el segon trimestre de l’any, s’ha situat tres dècimes per sota de l’espanyola però es manté clarament per sobre del creixement mitjà del conjunt de la Unió Europea que és de l’1,9%.

El PIB de Catalunya ha augmentat un 1% i continua amb la tendència iniciada al segon trimestre del 2013. Per la seva banda, la dada espanyola s’ha situat en un ritme de creixement igual que el de Catalunya (1%).

Pel que fa a l’agregat de la UE-28, l’increment registrat ha estat del 0,4% en el mateix període. El segon trimestre del 2015 el PIB català ha crescut a un ritme superior al del conjunt de la UE, tant en termes interanuals com intertrimestrals.

3 Flares Twitter 0 Facebook 2 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×