Autor Sanitat
4 Setembre 2015 a 10:00

La Síndrome postvacacional

La tornada al treball o al col·legi no sempre és fàcil

La síndrome postvacacional // Imatge de wikihospital

La síndrome postvacacional // Imatge de wikihospital

La tornada al treball o al col·legi no sempre es senzilla. Moltes vegades, aquest retorn provoca molèsties, tant físiques com psíquiques. És l’anomenada síndrome postvacacional.

Tot i que antigament era desconeguda, els darrers anys, i cada cop més, aquesta síndrome va adquirint més rellevància, tot i que encara no és reconeguda com una malaltia.

Després d’un període vacacional, on s’han deixat de banda les obligacions laborals, el retorn a la rutina que havíem deixat por portar una sèrie de problemes psíquics que no són res més que una resposta somatitzada a l’angustia de finalitzar les vacances.

En l’aspecte físic els símptomes poden ser des de problemes musculars, malestar general o cansament fins a falta d’apetit, insomni o taquicàrdia.

En l’aspecte psíquic, el síndrome postvacacional es mostra amb irritabilitat, ansietat, tristesa o sensació de buit.

Cada vegada són més les persones afectades per aquesta síndrome, que afecta tan a petits com a grans. És calcula que entre el 35% i el 45% dels treballadors es veu afectat,mentre que el percentatge de nens es redueix al voltant del 8%.

Una de les solucions que proposen els experts és la de fraccionar les vacances, evitant d’aquesta manera les incorporacions traumàtiques que acaben en depressió postvacacional.

Es recomana començar de forma gradual i aprofitar els temps de descans, dormir adequadament, mantenir uns horaris regulars, no emportar-se la feina a casa, practicar exercici físic moderadament i mantenir una actitud realista i proacticva.

Switch to mobile version